Slovo dalo slovo a majitelé restaurace se koncem roku s nadací dohodli, že z každé prodané kávy v měsíci prosinci půjde pět korun na pomoc dětským domovům ve Vysoké Peci a Tuchlově. Akce nakonec vynesla 8 200 korun, které zaplatí pro děti práci psycholožek.
„Ta spolupráce nevznikla úplně náhodou," prozradila Chomutovskému deníku modelka Veronika Kašáková, která v domově ve Vysoké Peci vyrostla.

„Znám majitele restaurace Marcela Humla ještě z doby, kdy rádio Agara dělalo před lety akci v Dětském domově ve Vysoké Peci. On tehdy dělal v rádiu promo akce," vysvětlila Veronika. Stačilo jen doladit detaily a akce mohla začít. „Dohodli jsme se, že každý z domovů napeče 500 perníčků, které budeme ke kávě podávat," vysvětlil Huml. Podporou dětí byl nadšený. Pomáhat dětem se musí jsme rádi, že jsme takhle mohli pomoc," dodal Huml.

Peníze nadace využije na zaplacení psycholožek. „Děti které vyrůstají v domovech si prožily různá traumata a někdy se s jejich následky vyrovnávají celý život," vysvětlila Kašáková. Získané peníze vystačí na zaplacení psycholožek na půl roku. „Budeme se snažit získat další peníze. Také bychom chtěli docílit toho, aby se psycholožky staly pevnou součástí každého dětského domova a platil je stát," uzavřela modelka.

Nadaci může podpořit každý a to vložením jakékoliv částky na číslo účtu 2113124252/2700.