Černá pracovní kombinéza, která připomínala pracovní oděv policistů, putovala z chomutovského magistrátu do Prahy. Tam ji zlikvidovali pracovníci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Kombinézu si opatřil 38letý výtečník. V květnu ho chomutovští policisté vyšetřovali kvůli krádeži kola na chodbě paneláku na Písečné a při té příležitosti zjistili, že má na sobě oblečení nápadně připomínající policejní oděv.

„Šlo o pracovní oděv, který se podobá kombinéze policistů. Jelikož byl na rukávu umístěný znak policie, vyhodnotili jsme uvedené jednání jako přestupek na úseku státní správy a samosprávy a zaslali ho k vyřešení příslušné komisi magistrátu," upřesnila policejní mluvčí Marie Pivková.

Muž tvrdil, že našel kombinézu v popelnici na Písečné. Chabá výmluva ale nepomohla, musel se zodpovídat před komisí a kombinéza ve výsledku propadla státu. Na žádost chomutovského magistrátu pak putovala do Prahy k likvidaci, jak tomu v podobných případech bývá.

„Kombinéza byla v rámci přestupkového řízení zabavena obviněnému, který v ní chodil po městě," potvrdila referentka ÚZSVM Adéla Janů. „Pracovníci úřadu ji zničili," informovala.