Nové hlavní molo pro Kamencové jezero už skládají dohromady. A to aniž by se na hladině zčeřila jediná vlnka. Na výrobě dílů a kompletaci totiž právě pracují odborníci v několika městech republiky. "V Brně repasují laminátové pruhy z původního mola a betonové plováky vyrábějí v Děčíně a u Prahy," vyjmenoval zastupující mluvčí chomutovského magistrátu Tomáš Branda.

Staré molo na sklonku roku demontovali a jeho zbytky složili na Otvické pláži. Hlavní část nového mola má být hotová v červnu.
Deset milionů navíc? Chomutov je za molo na Kamencovém jezeře dá

Jakmile budou všechny díly hotové, svezou se dohromady a složí do finální podoby, aby je mohli zástupci z chomutovského odboru rozvoje a investic zkontrolovat. "Staví se jako stavebnice na míru, aby pak nebylo třeba na vodní hladině experimentovat. Následně se rozloží a převeze do Chomutova. Díly pak budeme plavit a spasovávat je dohromady," popsal náměstek primátora David Dinda.

Jednotlivé díly začne dodavatelská firma do Chomutova navážet začátkem června, kompletace pak zabere další měsíc a půl, takže hotovo by mělo být v polovině července.

Místo naháčů jeřáb

Po celou dobu bude nepřístupná nudapláž, kde má jeřáb nakládat lodě a plovoucí zařízení. Mezi ní a hlavní pláží, která je na druhé straně Kamencového jezera, vznikne plavební kanál pro navážení stavebního materiálu. Větší část jezera ale zůstane přístupná. Plavci se do něj dostanou od Otvické až po hlavní pláž.

Hlavní molo s příslušenstvím město stojí 39,8 milionů korun.

Kamencové jezero na archivním snímku
Majetek na Kamencovém jezeře za 32 milionů nevykoupí. Bude to méně