Kadaň se stala vítězem kategorie Po stopách Karla IV. „Vítězství Kadaně v kategorii vyhlášené u příležitosti celorepublikových oslav 700. výročí narození císaře Karla IV., je velkým úspěchem," netajila se radostí ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. „Odráží i skutečnost, že jak naše Destinační agentura, tak město Kadaň věnovaly připomínce výročí velkou pozornost," doplnila.

V pátek ukázal starosta Kadaně Jiří Kulhánek cenu novinářům. Byl si jí sám převzít v Karlových Varech. "To víte že jsme rádi, že jsme cenu získali. Také se spousta lidí divila, kde že je Praha nebo Karlovy Vary," smál se starosta.

Pro Kadaň hlasovalo přes čtyři tisíce turistů, takže ohlasem předčila dokonce i pověstný hrad Karlštejn nebo stověžatou Prahu.

V Kadani stojí za to vidět Kadaňský hrad, kde před několika staletími pobýval císař, prstenec hradeb, který patří k nejdelším zachovalým, Mikulovickou bránu, Katovu uličku zapsanou v České knize rekordů jako nejužší ulici a unikátní františkánský klášter zasvěcený čtrnácti svatým pomocníkům. Ten patří také k nejstarším poutním místům.