Naopak od začátku tohoto týdne je uzavřená Vinařická ulice (u Kludského vily).

Práce v Palackého ulici v úseku od křižovatky u autobusového nádraží ke křižovatce s Mosteckou ulicí v srpnu zakončila pokládka asfaltového povrchu a od 10. srpna je zase průjezdná. Nově je na silnici vyznačeno vodorovné značení, které v obou směrech vymezuje pruh pro cyklisty. Díky tomu je městská síť cyklostezek zase o něco hustší (více o ní v infobloku dole).

TUDY ANO. Provozem ožila Palackého ulice u autobusového nádraží.Zdroj: Deník/ Mirka Šebestová TUDY ANO. Provozem ožila Palackého ulice u autobusového nádraží.Autor: Deník/ Mirka Šebestová

Naopak od pondělí je kvůli rekonstrukci silnice uzavřená Vinařická ulice. Ta zahrnuje i vybudování deseti nových parkovacích míst podél chodníku u zahrady Kludského vily. „Dosud byla stavba prováděna za provozu, ale z důvodu frézování živičné vrstvy, vyrovnání podkladových vrstev a oprav kanalizačních šachet a následné pokládky nové živičné vrstvy je stanovena celková uzavírka vozovky od 15 do 26. srpna," informovala Martina Cermanová z odboru investic. Náklady na tuto akci, jejímž investorem je město, dosahují 2,8 miliónů korun.

Vinařská ulice byla částečně uzavřené už od května, kdy tam Severočeské vodovody a kanalizace prováděly opravu havarijního stavu kanalizačního řadu. Investice města na ni měla navázat až příští rok. Důvodem bylo riziko možných technických závad na podloží. Vodohospodáři jsou ale za ně ochotni převzít zodpovědnost, proto město mohlo investici zahájit už letos.

S uzavírkami v Jirkově ještě není konec. Podle informací z odboru investic se další dotkne Studentské ulice v úseku od 2. Základní školy po Penny, kudy má vést cyklostezka a kde město řeší nové veřejné osvětlení a také odvodnění komunikace. Uzavírka má být částečná. Začne na přelomu srpna a září a potrvá nejméně do ledna.

Cyklostezky houstnou…Postupné budování sítě cyklostezek mají v Jirkově jako jednu z priorit. „Podpora cyklistiky je naším dlouhodobým úkolem. Výstavba a zřizování nových tras pro cyklisty je jedním z jejích způsobů," uvedl starosta Radek Štejnar. Na úsek v Palackého ulici se napojí ještě další metry cyklostezky. „Navážeme tak na stezku, která vede od jihovýchodního okraje města v ulici Osvobození kolem základní umělecké školy k autobusovému nádraží," doplnil starosta. To ale není vše. Červený pruh cyklostezky se objeví i na dalším úseku - povede dál Mosteckou a Jezerskou ulicí až za hranice města směrem k červenohrádeckému autokempu a koupališti. Pokračovat bude ještě dál, ze silnice se stočí až za provozovnou firmy Sady a školky Jirkov, kde se napojí na síť cyklostezek, které vedou do hor. Vše by mělo být hotovo do konce září.