Ve své sbírce se zaměřil převážně na české a slovenské hráče, kteří se dostali do nejprestižnější hokejové soutěže světa kanadsko-americké NHL. Svou neotřesitelnou pozici v jeho sbírce zaujímá samozřejmě kladenský odchovanec Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr

Jeho kartiček tady lidově řečeno najdete hafo. „Vyměnit kartičku Jágra za dva Kaše? To je spíš taková nadsázka, ale kdo ví, třeba jednou mladší z bratrů David Kaše bude tak dobrý, že to bude možné," smál se sběratel. První balíček hokejových karet si koupil v roce 1992. „Jak a kdy jsem kartičky získal si moc nepamatuji, ale první byla česká verze Upper Deck z juniorského mistrovství světa 1992," upomenul se sběratel. Během roku 1993 dal dohromady svoji první kompletní sérii hokejových karet Pro Set 1991/92.

V roce 1996 začal Suchopárek sbírat karty českých a slovenských hráčů z NHL a o dva roky později svou sběratelskou vášeň rozšířil ještě o podpisy hráčů na kartách. Extra drahé a vzácné kousky na však výstavě neuvidíte, to však určitě nesnižuje její hodnotu, protože k vidění je opravdu hodně. „Jsou tu třeba unikátní kartičky, kde jsou části hokejových dresů, nebo hokejek," uvedla jeden z příkladů průvodkyně Oblastního muzea v Chomutově Štěpánka Dokonalová.

10 000 $

Některé kartičky dnes mají poměrně velkou cenu. Například speciální karta kanadského hráče Gordieho Howea dnes stojí okolo deseti tisíc dolarů.

Po čem sběratel toužil a nakonec sehnal byla karta Jaromíra Jágra OPC Premiér Pittsburgh Penguins 1990/91. „Najdou se karty, které jsou svým způsobem unikátní a nejsou tak drahé," Dodal Suchopárek. Například už několik let marně shání unikátní kartu našeho gólmana Milana Hniličky z doby, kdy chytal za Los Angeles. „Pokud je karta drahá tak ji nesháním, nemám zas tolik peněz, abych si to mohl dovolit, sdělil Chomutovskému deníku sběratel. Sběratelství věnuje Suchopárek hodně času: Protože je skalním fandou Pirátů Chomutov, nenechá si ujít žádné jejich utkání. Občas se ale vydá za hokejem i do Litvínova.

Jak nám potvrdila průvodkyně muzea o výstavu je velký zájem. Návštěvnost je vyšší, než je obvyklé. Výstava začala ve čtvrtek 19. února a potrvá až do 4. dubna. Otevírací doba muzea je úterý až pátek od 9 do 17 hodin.

Zajímavosti o výstavě a sběrateli- Miloš Suchopárek sbírá kartičky hokejistů už 23 let
- Sbírka obsahuje 2 500 kartiček
- Vytoužená karta Jaromír Jágr OPC Premiér Pittsburgh Penguins 1990/91.
- První sbírkou sběratele byla série Upper Deck z juniorského mistrov- ství světa v roce 1992
- Sběratel se zaměřil na české a slovenské hráče v NHL
- Výstava potrvá do 4. dubna. Otevírací doba muzea je úterý až pátek 9 - 17 hodin.
- Sběratel je skalním fandou Pirátů Chomutov

Další informace o autorovi a sbírce najdete v rozhovoru ZDE.