Lidé si rádi hrají. To je fakt. Sotva na Červeném hrádku začala výstava Merkur, první nadšení návštěvníci poslali do naší soutěže své výtvory. Umíte si taky pohrát?

„Výstava se mně velmi líbila a zavedla mě zpátky do dětských let,“ usmívá se Markéta Vykouková ze Slaného. Přestože výstava ukazuje hlavně výtvory nadšence   Jiřího Mládka, návštěvníci  si ji mohou užít i aktivně. Celou jednu místnost totiž zabírá  „herna“ s několika stavebnicemi Merkuru, kde mohou hračičkové sestavit cokoli je napadne. A poslat to do naší soutěže. Manželé Vykoukovi sestrojili cválajícího koníka na klikový pohon. „Přestože již s manželem děti nejsme, výstava nás nadchla a na více něž dvě hodiny jsme se jimi stali,“ dodává třiapadesátiletá žena.

To tříletý Karlík Neubauer  z Kadaně sestavil, samozřejmě s velkou pomocí svého tatínka, „Magický větrník dobré nálady.“ Také oni svůj výtvor vyfotili a poslali nám ho do redakce.

A co vy? Chopte se příležitosti a sestavte také ze stavebnice něco zajímavého!  Na místě pak svůj výtvor vyfoťte  (ve vyšším rozlišení klidně i na mobil) a fotografii nám pošlete do redakce na náš e-mail chomutovsky@denik.cz. Do předmětu zprávy napište Soutěž – Merkur, připojte název výtvoru, jméno a věk tvůrce, město a také kontakt.

Došlé fotografie budeme postupně doplňovat do fotogalerie (první výtvory už si můžete prohlédnout) a po konci výstavy, ve čtvrtek 29. března spustíme u galerie soutěžní anketu, kde budete moci hlasovat pro nejhezčí výtvory ze stavebnice Merkur. Hlasování bude probíhat čtrnáct dní. Pět fotografií z největším počtem hlasů pak  dostane  od KVIZu a Chomutovského deníku drobné věcné dárky.

Navštivte výstavu Merkur na Červeném hrádku, pohrajte si se stavebnicí a ukažte všem, jak šikovné máte ruce. Ukažte, co umíte sestavit z děravých plíšků a hrstí šroubků a matic…