Komunisté se původně chtěli na soud obrátit hned, ale přibrzdili je právníci. „Smlouva ještě není podepsaná, a my nemůžeme napadnout něco, co prakticky ještě neexistuje,“ vysvětluje předseda zastupitelského klubu KSČM Ladislav Drlý.
Komunisté se podle slov Drlého obrátí nejprve na ministerstvo vnitra. Chtějí, aby jeho úředníci překontrolovali usnesení zastupitelstva, kterým město schválilo text smlouvy. Pokud by v něm ministerstvo odhalilo problém, může dát městu dva měsíce na nápravu.
Ovšem i když státní úředníci neshledají na usnesení nic špatného, komunisté nedají radnici pokoj. „Potom počkáme, až bude smlouva podepsána, napadneme jí u soudu a budeme požadovat, aby jí soud prohlásil za neplatnou.“


Na radnici zuří

„Smlouva už byla s drobnými změnami schvalovaná několikrát, naposledy na prosincovém zasedání zastupitelstva (tedy v době, když už v něm Drlý zasedal – pozn.red),“ rozčiluje se primátorka Ivana Řápková s tím, že nikdo žádné připomínky neměl. „Ani na únorovém zasedání zastupitelstva komunisté nepožadovali, abychom o smlouvě jednali.“
Podle komunistů kvůli smlouvě hrozí městu, že bude muset v roce 2009 zaplatit ze svého 210 milionů korun. Za ty totiž nechá postavit zimní stadion a zaplatit by ho měla z peněz, které dostane od firmy Spar za pozemky pod starým stadionem. Jenže když si Spar koupi rozmyslí, město s tím mnoho neudělá a stadion bude muset zaplatit.

Nový stadion potřebujeme
Podle Řápkové i dalších koaličních politiků viz rozhovor: https://chomutovsky.denik.cz/z_regionu/zpravy_region/cv_rozhovor_polansky_20070406.html) jsou rizika přijatelná stejně jako při každém jiném obchodu. „Nový stadion město potřebuje a tady je možnost na něj získat peníze a navíc tak, že budeme mít nový stadion dřív, než zbouráme starý. Navíc jsme projekt přihlásili i do několika dotačních programů,“ hájí zájem radnice Řápková.