Je už přesný harmonogram, jak bude slučování škol probíhat?
Harmonogram mám zpracovat do dubna roku 2009, v něm se vše řeší.


Jak konkrétně bude propojování škol vypadat, jaké budou první kroky?
O konkrétních krocích bych zatím nechtěl mluvit. Budou jasné z vypracovaného harmonogramu, ale je předčasné je zveřejňovat. Musí se ještě prokonzultovat se zaměstnaci a především se školní radou. Po jarních prázdninách to bude konkrétnější.


Budou v rámci spojování třídy z Havlíčkovy školy rozdělovány?
Zatím ne. Rozdělena bude příští šestá třída na Heyrovského škole, dvě šesté třídy přijdou z Havlíčkovy. Ze čtyř tříd vzniknou tři. Některé třídy zřejmě přijmou ředitelé jiných škol, o tom dále jednáme.


Jak se to dotkne učitelů? Propustíte některé, nebo přejdou všichni na Heyrovského?
Učitelů se změna částečně dotkne, někteří se speciálním vzděláním přejdou společně s dyslektickými třídami do školy ve Školní ulici. Někteří si našli jiného zaměstnavatele, někteří v průběhu několika let odejdou do důchodu. Někteří odejdou, ale bude jich méně, než jsem myslel původně.


Zmínil jste dyslektické třídy. Všechny přejdou na Školní?
Ano, ale to už bylo domluveno předem, ještě před avizovaným sloučením. Myslím, že na Školní jsou pro ně ideální podmínky pro studium, mohou být v kontaktu s poradnou. Změna bude platit už od září, týká se to asi padesáti dětí.


Oznámení o sloučení vyvolalo emoce u pedagogů, dětí a rodičů, žáci protestovali i na zasedání zastupitelstva. Zaznamenáváte další ohlasy, nebo protesty?
Mně se ten protest dětí líbil, pochválil jsem je za to, že brání svojí školu. Bylo to demokratické vyjádření názoru, oceňuji i to, že jej projevily slušně. Žádné protesty jsem nezaznamenal. Řešíme drobné problémy, ale ty jsou na všech školách a sloučení se netýkají.