V Chomutově jsou minimálně tři výlepová místa, kde tváře politiků visí společně s postavami striptérů lákajících na bujarou dámskou jízdu. Je to například pod kruhovým objezdem u zimního stadionu, na Palackého ulici nebo u Městských lázní. Zastavují se u nich desítky kolemjdoucích, často nevěří svým očím.


Může za to lepič
plakátů

„Myslím si, že je to chyba lepiče,“ říká například nezávislý kandidát Milan Doležal, jehož podobizna našla vedle polonahých svalovců také své místo. „Podle mě to ten člověk dělá záměrně, aby zlehčil význam senátních voleb. Nepřijde mi to moc vtipné. Plakáty by měly viset odděleně,“ uvedl včera pro deník.


Homolka: Na vtip
slyším

Ostatní dotčení politici, které se nám během včerejška podařilo zastihnout, jsou k celé věci poněkud smířlivější a někteří se tomu i zasmáli.
„Netuším, zda je v tom zlý úmysl. Mně to ale jako vtip nevadí, já na vtip slyším,“ prohlásil například kandidát do senátu za komunisty Václav Homolka. Kandidát za ODS Jan Řehák to vidí obdobně: „Sám o těch plakátech nevím, ale uznávám, že to může působit žertovně,“ usmál se. „Nevidím v tom zlomyslnost, ale spíše náhodu.“ Za vydaření vtip to bere i kandidát za Zelené Josef Märc.


Náhoda nebo vtip?
Zároveň s politiky jsme oslovili i společnost Rengl s.r.o., která zmíněné reklamní výlepové plochy provozuje. Během včerejška jsme ale nezastihli nikoho, kdo by nám byl schopen něco ke kuriózní kombinaci plakátů říct. Zda šlo o náhodu, nebo o záměr lepiče, se samozřejmě nedá prokázat. Jisté ale je, že senátní volby se díky opáleným svalovcům na plakátech stávají o něco přitažlivějšími. Minimálně pro ženskou část populace.

Poznámka Josefa Duška

Poťouchlý vylepovač plakátů dal
kandidátům do Senátu zajímavý námět na předvolební kampaň. Bůhví, co tím chtěl doopravdy říci, když podobizny politiků nalepil pěkně dokola pozvánky na pánskou stripshow, ale uznejte, že takové hanbaté vystoupení by pobavilo víc, než rozdávání růží, psí oči z billboardů, usměvavé letáčky nebo sliby o tom, že nebudete nic slibovat.

Na druhou stranu, když si představím defilé našich kandidátů v Adamově rouše (pro jistotu s buřinkou před choulostivými partiemi – legrace „vodsaď pocaď“), zas takový odvaz by to asi nebyl. Tedy ne, že by pánská část redakce chomutovského deníku se mnou v čele zazářila nějak lépe (domýšlivější kolegové odpustí), ale my nemáme před jmény tu magickou formulku kandidát.

Možná by proto stála za úvahu druhá možnost, jak si plakáty vysvětlit. Totiž, že by polonazí kovbojové ze stripshow mohli kandidovat do Senátu. Noční přenosy z jednáních zákonodárných sborů by možná byly atraktivnější.