Roman Pislcejk měl kočku pověšenou na vnitřní straně branky, která se běžně zamyká. Měla obvázaný drát kolem krku.

„Někdo ji tam zřejmě musel přehodit a uvázat na dveře,“ myslí si vedoucí stájí.

„Jako první si toho všimla manželka, protože každý den chodí před šestou hodinou ven se psem. Podívala se z okna, aby věděla jaké je počasí a viděla zvíře viset na vchodové brance,“ říká rozrušený Pislcejk.


„Ještě, že to neviděl můj syn. Ten je na tyto věci citlivý. Někdy se mnou třeba ani nemluví, když vidí, že popoženu koně bičíkem, abych ho donutil k poslušnosti,“ dodává.


Manželka pana Pislcejka vzbudila a ten ihned volal policii.


„Ohlášení jsme přijali, bylo to někdy v ranních hodinách,“ informuje tisková mluvčí Policie ČR Marie Pivková. „Šetří se to a jde jen o to, o jaký trestný čin se bude jednat,“dodává mluvčí. „S největší pravděpodobností to bude mít souvislost s tou včerejší kytkou,“ oznámila Pivková. Den před tím totiž někdo před dveře radnice položil dvě růže s černou stuhou.


Jak jsme se dnes dozvěděli, byl to právě syn pana Pislcejka, kdo tam květiny nechal. Otec ho vyslal, protože sám byl právě na povoze s koňmi.


„Jedna květina měla symbolizovat pohřbení zooparku a druhá pohřbení ODS v Chomutově. Měli jsme to dokonce napsané na transparentu,“ vysvětluje muž blízký zooparku.


Roman Pislcejk se angažuje v protestech proti odvolání Přemysla Rabase. Předevčírem dokonce přijel za Prior s pohřebním vozem, taženým koňmi, ten měl stejný význam, jako květiny.

Podle Pivkové se případ mrtvé kočky nebude řešit, tak jako květiny, který vnímá jako recesi a ne trestný čin. „Bude se řešit podobně jako nábojnice,“ dodává.


Tisková mluvčí tím myslí případ, kdy minulý týden dostala primátorka Chomutova Ivana Řápková výhružný dopis s nábojnicí.


Pislcejk zatím neví, kdo mu tam mohl mrtvou kočku dát. Také podle něj to může souviset s jeho pondělní jízdou s pohřebním povozem a položením květin před radnici, potažmo s problémy, které se týkají radnice a zooparku. „Nikdy předtím jsem žádné problémy neměl a po včerejšku se stalo tohle,“ říká Roman Pislcejk.


„Nejdřív jsme si mysleli, že je to naše kočka, protože máme podobnou. Ta má ale bílý řemínek, tahle ho neměla, proto jsme usoudili že se nejedná o ni,“ popisuje první myšlenky vedoucí jízdárny.


Kočka visela na provaze a měla hlavu od krve. Pravděpodobně tedy nebyla udušená, ale někdo jí zbil.


Roman Pislcejk, po včerejší události určitě udělá nějaká opatření a bude opatrnější. „Myslím si ale, že to jsou projevy zbabělců. Hlavně nechápu, proč to mělo odnést to zvíře. Jestli má někdo problém se mnou, tak ať si to vyřizuje se mnou a netahá do toho zvířata,“ říká vedoucí jízdárny, který také ke konci dubna končí se svou prací v souvislosti s odvoláním Rabase.