Do finále se z původních téměř čtyř tisíc účastnic dostalo deset z nich. Pět pochází z moravskoslezského finále, které se uskutečnilo loni na podzim a pět z českého. I to se konalo v Chomutově.


„Líbí se nám tu. Publikum je opravdovější a přímější než v řadě jiných měst a hodně připomíná moravskou povahu,“ vysvětlila návrat tisková mluvčí producentského centra Profil Jaroslava Jenerálová. Jak dále uvedla, soutěž není přímo zaměřena na krásu. „Neženeme maminky do plavek. Vyhrát má sympatická a chytrá ženská s rozpustilým dítkem,“ přibližuje.


Soutěží bude provázet Martin Dejdar s Milošem Skácelem a v porotě, ve které budou mimo jiných zasedat také představitelé města i kraje, má předsedat fotograf Jan Saudek.


Maminky a děti čekají soutěže ve volné disciplíně, součástí programu je přehlídka módních fórů, ale také disciplína, která je tajná nejen pro publikum, ale hlavně pro soutěžící. Vítězná maminka a dítko si odnesou nejen věcné ceny, ale výtěžek z vydražené korunky, ze vstupného a sponzorských darů poputuje na konto České katolické charity a také dětských domovů.


Soutěže Missis jsou vyhlášeny tím, že je na nich v co nejvyšší míře dávána přednost dětem. Ty budou tvořit i velkou část publika. Mezi zvanými hosty je na padesát dětí z Dětských domovů Chomutov, Ústí nad Labem, Karlových Varů a Ostravy.