Knížečku s jízdními řády vydává DPCHJ již od minulého čtvrtka. Mezi lidmi se však tato informace ještě nerozšířila.

„Zrovna dneska jsem si byla kupovat čipovku a nic jsem tam neviděla, ani paní u okénka mi nic neřekla. Mohli by to mít vylepené na dveřích a ne na okýnku, tam to není vidět,“ stěžuje si Pavlína Kučerová.


Nové jízdní řády se musely vydat kvůli výluce trolejbusové dopravy, která bude probíhat v období mezi 15. 3. – 30. 11. 2008. V této době se totiž opravuje most přes silnici I/13 v oblasti mezi čerpacími stanicemi Shell, přes který trolejbusy běžně jezdí. Celý harmonogram jízd je tím vlastně na celý rok narušen – trolejbusy jezdí jinudy a v jiných časech.


Veškerá trolejbusová doprava je odkloněna do ulice Čelakovského. Trolejbusy tak neobsluhují zastávky U lávky, lesopark, zimní stadion a Palackého. Provoz linek číslo 20 a 34 je nezměněn. V úseku Vodní - Palackého - Chomutov, autobusové nádraží a zpět je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Pro nový jízdní řád si musíte přijít s tím starým


Jízdní řády jsou vydávány cestujícím zdarma. Kdo ho však bude chtít získat musí nejdříve předložit současný kapesní jízdní řád, který si již koupil. To znamená, že půjde o jakousi výměnu. „Když někdo přijde a předloží jízdní řád, dá mu pracovnice na první stranu razítko a pak teprve dostane nový řád. Když někdo přijde se dvěma, například pro rodinu, tak to bude stejné,“ informuje ředitel divize MHD Pavel Matula.


Toto zabezpečení udělal Dopravní podnik, aby předešel tomu, že si bude někdo jízdní řády půjčovat a chodit si pro nové zadarmo. „Ten kdo nemá současný jízdní řád a bude si chtít vzít výlukový, si musí nejprve koupit ten současný, který stojí třicet korun. K němu pak automaticky dostane ten nový,“ vysvětluje Pavel Matula.


Původní jízdní řád totiž obsahuje stále aktuální jízdní řády autobusů MHD a trolejbusových linek s číslem 20 a 34. „Dotisk je přibližně stejný jako počet prodaných jízdních řádů. Přibližně je to kolem 15 000 kusů,“ říká Pavel Matula.