Parkovací dům u aquaparku

Radnice výzkum dělala především proto, že plánuje stavbu vícepodlažního parkovacího domu. Stát by měl vedle aquaparku. „Ještě letos budeme na této lokalitě stavět normální parkoviště. Při jeho stavbě bude myšleno i na to, aby zbylo místo potřebné pro garážovou halu,“ říká místostarosta Klášterce nad Ohří Stanislav Stehlík.


Město však musí najít nějakého provozovatele. „Podílet se na tomto projektu sami nechceme ani nemůžeme,“ dodává místostarosta. Firma, která by měla o tento projekt zájem, by musela tedy zainvestovat, ale návratnost je téměř jistá. Budova se nedá postavit za jednotky milionů, podle místostarosty se cena vyšplhá tak ke dvaceti milionům korun.


Nová parkovací budova bude nejspíš vícepatrová. „Mělo by tam být sto parkovacích míst a přízemí by mohlo být využito komerčně,“ informuje místostarosta. „Udělali jsme první krok, tím byla právě anketa. Myslím si že je to reálné, ale je to otázka investic. V této lokalitě už není do budoucna jiná možnost parkování. Je to plán pro čtyři, pět, šest let dopředu,“ dodává.

 

Většina lidí je pro

Na anketu odpovědělo jedenáct procent oslovených lidí, to znamená necelých sedm set občanů. Z těch by měli zájem o parkovací dům všichni, s podmínkou, že by parkování stálo do pětiset korun. Našli se však i zájemci, kteří byli ochotni zaplatit víc.


Anketa probíhala od začátku prosince a termín pro odeslání přihlášek byl do konce loňského roku. „Dali jsme lidem ještě týden k dobru,“ říká Kateřina Mazánková z odboru strategického rozvoje, správy majetku a územního plánování. Tomuto odboru dala rada města v říjnu na starost zprostředkování ankety.


Na začátku prosince do všech šesti tisíc schránek domácností přišel letáček s otázkami. Druhou možností, jak se do hlasování zapojit, byla on-line anketa, která probíhala na stránkách města.

 

Výsledky dostanou i zastupitelé

Občané Klášterce tak měli možnost vyjádřit se celkově k problému parkování. Otázek bylo celkem patnáct. První část se týkala samotného parkování. Byly zde například otázky jestli mají lidé problémy s parkováním, jak by situaci řešili, zda by stáli o kryté garáže a jestli by byli ochotni za parkování platit. Druhá část ankety obsahovala otázky osobní.


Momentálně se výsledky ankety vyhodnocují a 21. února by se k závěrům mělo vyjádřit zastupitelstvo na svém zasedání.