„Naše děti se bojí jít na hřiště“
Kamenem úrazu jsou v tomto případě různě početné skupinky klášterecké omladiny, které skoro každý den dětské hřiště okupují. „Nejhorší je to odpoledne a večer. Mám dvě malé děti a občas se stane, že si raději jdeme hrát jinam. Na hřiště bychom rádi, ale někdy se tam sejdou takové dost pochybné partičky mladých lidí,“ řekla deníku jedna z místních – Tereza Valentová.
To Věra Jeslínková, která má okna svého bytu hned naproti hřišti, volila daleko tvrdší slova. „Dělají neskutečný bordel. Sedí tam klidně od dvou odpoledne až do noci. Jednou jsem si tam šla hrát s vnučkou, ale rychle jsme odešly. Pili alkohol, všichni v ruce cigáro, a ten slovník! Řekla jsem jim, ať se chovají slušně, ale samozřejmě se mně vysmáli,“ zlobila se.
Radnice: „Víme o tom“
„O tomto problému vím, ale jen těžko mu zabráníme. Plánujeme několik opatření,“ uvedl místostarosta Stanislav Stehlík. A hned je vypočetl. „Hřiště bude mít provozní řád a svého stálého správce. Plánujeme instalaci osvětlení, na hřiště se při svých pochůzkách zaměří městští strážníci a chtěli bychom, aby hřiště monitorovala kamera.“
„Na hřiště se zaměříme“
K problému se vyjádřil i velitel klášterecké městské policie Petr Hörbe. „Mládež se na těchto místech opravdu schází, ale zatím jsme nic vážného řešit nemuseli. Každopádně naši strážníci hlídkují v této lokalitě častěji než na jiných místech ve městě. Také se uvažuje o instalaci kamery městského monitorovacího systému,“ dodal na závěr Petr Hörbe.