Kadaňská strana cyklostezky už je v podstatě hotová, chybí jen část od obce Zásada k hranici mezi katastry. Klášterec měl vyrazit z opačné strany, a jak se blížil konečný termín, občané s napětím sledovali, kdy se začne konečně stavět. Až nyní radnice přišla s tím, že na cyklostezku zatím nejsou peníze.

Co se o cyklostezce píše na foru města Kadaně?

Slyšel jsem, že Klášterec nemá peníze na dodělání cyklostezky, a tak se povede jen do půlky … je to pravda? Také by mě zajímalo, kdy je plánováno dodělání cyklostezky (alespoň té „kadaňské strany“) … (macutak)

Na konci kadanske stezky budou upravene petlahve a bude se jezdit do Klacikova po vode :–) (Jirda)


Jak to s ní vlastně vypadá?

Chybí stavební plán, není znám dodavatel stavby, neví se dokonce ani to, z jakého materiálu bude vytvořen povrch cyklostezky. Povede přes zámecký park? Radnice to neví.
„Klášterec bude letos stavět cyklostezku od hranice s katastrem města Kadaně, Kadaň bude pokračovat od Zásady na hranici katastru (termín dokončení a propojení obou úseků je pravděpodobně v srpnu letošního roku), zároveň bude postavena v Kadani lávka z hrany kadaňského stupně na nábřeží (červenec letošního roku), tím dojde k propojení mezi Kadaní a Kláštercem podél Ohře, která se bude zpět přejíždět přes lávku v Rašovicích.“ To slibuje začátkem února kadaňský starosta Jiří Kulhánek na foru města. To ovšem ještě netuší, jak to všechno dopadne.

Stavět budeme v létě
Rašovická lávka potřebuje četné opravy. Na ty ale zatím peníze nebudou. „Začneme stavět zhruba ve druhé polovině července. Někdy na začátku května bychom se měli dozvědět, kolik peněz odostaneme od společnosti ČEZ. Měli bychom dostat čtyři miliony, ale možná to bude míň,“ obává se místostarosta Klášterce nad Ohří Stanislav Stehlík.
„Určitě propojíme kláštereckou část s kadaňskou, ale opravu lávky nejspíš provedeme až příští rok. Je tam potřeba obnovit nátěry, nahradit původní asfaltový povrch novým a podobně,“ vypočítává nutné opravy Stehlík.
Propojení obou částí v podstatě znamená, že část cesty bude vypadat jako cyklostezka, částečně se ale pojede po místní komunikaci. Vyhýbací zálivy se dodělají, až na to budou peníze.