Lidé si stěžují především na hluk, nehledě na to, že drtivé většině mladých motorkářů není ještě ani patnáct let a nevlastní tedy řidičské oprávnění na malý motocykl. Několik stěžovatelů se objevilo i na diskuzním fóru na jirkovských internetových stránkách.
„Většinou jezdí ve skupině. Ty jejich motorky dělají velký rámus a dopravní předpisy jsou jim šumafuk. Přitom je tu kamera městské policie, měli by to víc hlídat,“ myslí si Jan Vidimský z vinařického sídliště.
Ke kritice se přidala i další z místních, Pavlína Machová. „Manžel slouží noční služby a přes den se potřebuje vyspat. Když vám motorky řvou pod okny, o spánku nemůže být řeč.“
Městská policie o tomto problému ví. O vyjádření Deník požádal tiskovou mluvčí jirkovské radnice Evu Braumovou. „Zrovna jednoho takového motorkáře před časem chytili strážníci v ulici Smetanovy sady. Jezdil bez přilby a bez řidičáku na "minibajku" po chodníku. Případ si převzala policie ČR,“ uvedla Eva Braumová.
Jak ale přiznala, odhalení mladých motorkářů je přinejmenším svízelné. „Bohužel, je těžké je chytit při činu. Když vidí strážníky, z motorky slezou. Ti už ale rozdali pár pokut za jízdu po chodníku nebo kolem přivaděče, městská policie navíc požádala o pomoc státní policii,“ řekla tisková mluvčí.