Příprava takového projektu však není zadarmo. Na otázku kolik tehdy jeho vypracování stálo, nechtělo dát město Deníku odpověď.


Chomutov si již ale nechal připravit zcela nový projekt.

„Město má připraven i alternativní projekt, výstavby úplně nových lázní, a to v rámci Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM): Revitalizace areálu bývalých kasáren. Tento projekt v současné době město upřednostňuje,“ říká tiskový mluvčí města Luboš Mizun.


Osud stávajících lázní tedy závisí na tom, zda město získá či nezíská na svůj projekt peníze od Evropské unie. „Rozhodovat se bude teprve v případě, že IPRM získá dotace. Ve hře je několik variant, ale konkretizovat je, by bylo v této chvíli předčasné,“ říká Luboš Mizun. „Zvažují se různé možnosti jak budovu využít, ale neměl by zde vyrůst žádný další supermarket,“ dodává.


Pokud město finance na revitalizaci bývalých kasáren nezíská, jsou zde dvě možná řešení. Využít buď sedm let starý projekt, nebo se zaměřit na současný plán. Vše by pak ale záleželo na penězích.


Přestože je budoucnost lázní nejistá, probíhají zde různé změny a inovace. Vyrostla zde jedna whirpoolka, opravila se sauna a sprchy u bazénu.

Inovace se dočkaly i dámské toalety. V přízemí jsou nové masážní stoly a přibýt by tu měla i nová masážní vana s tryskami.


Deník se zeptal deseti lidí, kteří lázně navštěvují, co si myslí o jejich současném stavu. Všichni dotázaní se jednoznačně shodli, že lázně potřebují rekonstrukci. Většina z nich si sama vzpomněla na to, že před několika lety byl vyvěšen návrh, jak by měly lázně vypadat. Vzpomínali si, že zde měly být tobogány, na které se těšili. Nikdo z nich ale nevěděl, na čem samotná rekonstrukce ztroskotala a kam se plány z budovy lázní ztratily. „Byly tady plány, nevím co se s nimi stalo,“ říká Bronislav Andres, který si přišel v neděli do lázní zaplavat.


Většina dotázaných vyjádřila svůj názor, že kdyby se lázně aspoň trochu opravily, město by na tom neprodělalo. „Hodně lidí jezdí jinam, například do Marienbergu, nebo do Mostu,“ říká čtyřicetiletý Jirkovák. Současný stav pak dotázaní označují za kalamitní, hrozný nebo strašný.


S tím aby vznikly zcela nové lázně ale osm z deseti lidí nesouhlasilo. „Přijde nám to zbytečné, aby se zrušily, když už tady jsou a postavil se nový bazén. Navíc padesátimetrový bazén, je málokde. Nevíme jak je to s technickým zázemím lázní, ale stačilo by opravit pár věcí,“ říkají manželé Zichovi. Bronislav Andres zase vidí výhodu nového projektu v tom, že by bylo vše pohromadě. Jaká varianta zvítězí, nakonec rozhodně vedení města.