Tento víkend bude bezpochyby patřit především dětem. Abychom jejich rodičům usnadnili rozhodování, vytvořili jsme malý přehled největších oslav Dne dětí na Chomutovsku.

Chomutov: Den dětí v zooparku

Největší víkendovou akcí pro děti v Chomutově bude Den dětí v Podkrušnohorském zooparku. Ten proběhne v sobotu a v neděli. V sobotu v Dětské zoo bude celý den zpívat a moderovat skupina Pussy. Tradičních křtin mláďat se chopí herečky Lucie Zedníčková a Kateřina Hrachovcová. V neděli zahraje a zazpívá kapela Makovec a křtít bude tentokrát herečka Táňa Fischerová. Po celý víkend bude jezdit v zoo Safari Expres, Lokálka Amálka a v kaštance budou probíhat jízdy na velbloudu.

Kadaň ve znamení Maxipsa Fíka

Kadaň v sobotu ovládne Maxipes Fík. Ten už tu oslaví své třetí narozeniny. Popřát by mu měly přijít stovky a možná tisíce dětí z okolí. Jak se píše na serveru www.mujchomutov.cz, protože Maxipes Fík je světoběžník a odborník v mnoha směrech, budou i oslavy inspirovány mnoha jeho dobrodružstvími. Děti se kromě toho mohou těšit i na to, že Fík bude rozdávat podpisy a také ceny vítězům her a soutěží

Jirkovu bude udávat rytmus Kludského vila

V Jirkově o víkendu oslaví šedesáté výročí založení 1. české knihovny v Jirkově. Akce bude spojená se soutěžemi pro děti a zazpívat přijedou i sestry Havelkovy. Organizátoři si nechávají v rukávu ještě několik překvapení. Jisté ale je, že dnem bude provázet jirkovský rodák a herec Jiří Hromada.
Tím ale akce v Jirkově nekončí. V sobotu a v neděli pokračuje v jirkovském kině Dětský filmový festival 2007. V oba dny se začíná promítat v 15.30.

Už to mají za sebou…

Oslavy Dne dětí mají už za sebou například strážníci v Chomutově. Ti uspořádali Den dětí v městském parku. Děti si mohly vyzkoušet své znalosti dopravních předpisů, ustrojit figurínu strážníka nebo třeba pokreslit křídou chodník.