Zapomeňte chvíli na předvánoční shon. Zastavte se a užijte si adventní atmosféru pohody a pospolitosti. Chomutovský deník vám pro to dá příležitost. Přijďte si s námi zazpívat koledy! Ve středu 9. prosince v 18 hodin. Příležitosti budete mít po celém okrese. Na náměstích, ve školkách, dětských centrech či domech pro seniory. Tam všude se bude zpívat a spojí se v jeden čas celý okres, a potažmo celá republika. Protože Deník tuto akci pořádá napříč celým Českem.

Česko zpívá koledy na ChomutovskuV jednu chvíli budou zpívat tisíce lidí stejné koledy. Letos to budou koledy: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak si krásné, neviňátko a Pásli ovce Valaši. A pro velký úspěch z předešlých let i zlidovělá písnička Vánoce, Vánoce přicházejí. Na hlavní akci na náměstí bude k dostání náš speciální zpěvník s texty všech zpívaných koled.

Vloni se takto zpívalo na více než pěti stech místech v celé republice. Největší akce v rámci chomutovského okresu bude ve středu 9. prosince ve stanu na náměstí 1. máje v Chomutově. Zpívat se bude za účasti redakce a zazpívají si s námi děti z místní mateřské školy. Program začne už čtvrt hodiny před šestou hodinou, připravená je totiž takékrátká divadelní scénka a také soutěž pro děti.

Zpívat se bude nejen na několika místech v Chomutově (dětský domov, několik školek, domov pro seniory, ale také na několika místech v Kadani, Jirkově ale také třeba v Údlicích či ve Vysoké Peci. Seznam míst si můžete prohlédnout v galerii vánočních koulí, na nichž jsou místa označená.

Uspořádat si sváteční zpívání, a připojit se tak k našemu unikátnímu projektu Česko zpívá koledy, můžete kdekoli i sami nebo v kolektivu. Stačí se přihlásit a my vám na webu Deníku rozsvítíme tu vaši hvězdu.Registrovat se můžete na adrese: www. ceskozpivakoledy.cz