Jak to tak vypadá, je po letech konečně hotovo. Chomutovská ulice v Jirkově má za sebou podle všeho poslední opravu. Stav komunikace je pro vedení města v současnosti přijatelný a opravenou vozovku od firmy tentokrát převezme. Silnici opravovala od roku 2012 společnost RRR s.r.o., radní ale vždy nebyli spokojeni s kvalitou odvedené práce. Zdali ovšem silnice vydrží a v brzké době s ní nebudou další problémy, ukáže až čas.

Jak řekl Chomutovskému deníku starosta Jirkova Radek Štejnar, město v současnosti silnici od společnosti přebírá, nicméně nechce za ní platit poslední splátku v celé výši. Původně zbývalo zaplatit deset procent z ceny zhruba šest milionů, vedení města chce ale firmě dát s ohledem na finální podobu silnice a problémy spjaté s její rekonstrukcí méně. „Nelze teď říci, o kolik bychom chtěli částku snížit, celých deset procent ale dávat nechceme," vysvětlil. Snížení poslední platby se bude probírat na zasedání rady města.

Naposledy v červnu

Poměrně vytížená silnice, která spojuje město s výpadovkou I/13, se naposledy opravovala zhruba v polovině června. Frézovaly se na ní nerovné úseky, na které pracovníci položili nový povrch. Firma ale propadlá místa opravila a zalila asfaltovým kobercem už v loňském roce. Po kontrole stavu vozovky po zimním období se město s firmou dohodlo na odfrézování nerovností a pokládce nového živičného povrchu v místech propadlých kanalizačních přípojek.

Poprvé před dvěma lety

První opravy silnice sahají ale už do roku 2012. Hned na jaře dalšího roku se ukázaly první nedostatky. Okolí kanálů se začalo propadat a ze silnice se tak opět stával původní tankodrom. Město už tehdy proto silnici od firmy nepřevzalo a domluvilo se s ní na opravě s tím, že zbytek smluvené ceny doplatí až poté, kdy bude vozovka v pořádku. Po dalších problémech chtěla firma vyfrézovat celou silnici a natáhnout nový povrch. Z toho ale nakonec sešlo, neboť se ukázalo, že to není nejvhodnější řešení.

Další rekonstrukce

Rekonstrukci Chomutovské střídá v současnosti další oprava. Od 1. srpna se začalo pracovat v Palackého ulici. Momentálně na místě čeká na řidiče dopravní omezení - jeden jízdní pruh ve směru od okružní křižovatky u ZUŠ k autobusovému nádraží je uzavřen. Provoz na komunikaci je vyznačen objížďkou.

V tomto úseku funguje jednosměrný provoz, průjezdný je jízdní pruh od autobusového nádraží směrem k ZUŠ.

Kompletní rekonstrukce Chomutovské od okružní křižovatky k autoservisu stála 6,4 milionu korun. Kromě opravy vozovky přibylo 28 nových parkovacích míst, obnovily se také dva osvětlené přechody u vlakové zastávky a v křižovatce s ulicí Karla Čapka.