Vandalové se zase jednou předvedli. U nábřeží, poblíž autobusové zastávky v chomutovské Palackého ulici, přišel jeden ze sloupků u zábradlí o sochu. Kamenná váza se povaluje nedaleko, v samotném korytě Chomutovky, kde ho omývá tekoucí voda.

Bohužel, možná tam stráví celé Velikonoce. Přestože snímek spadlé sochy od ranních hodin „visí“ na facebooku a rozčiluje se pod ním více než sedm desítek diskutérů, nikdo nezvedl telefon a záležitost neohlásil. „Musím říct, že o tom vůbec nevíme,“ řekl ve čtvrtek odpoledne mluvčí města Tomáš Branda. „Žádnou zprávu o tom případu tady v hlášeních nemáme,“ dodala policejní mluvčí Alena Bartošová z Ústí nad Labem.

Osmá bolest Panny Marie. Neznámý vandal ukradl z památky kříž.
Zloděj obral Pannu Marii, přišla o kříž. Už podruhé

Řada diskutérů se přitom pod fotografií pustila do nevybíravě tvrdé kritiky. „Tohle nikdo normální neudělá, snad jen asociál, který si nezaslouží žít mezi námi,“ zlobí se Marie Bílková. „Sto ran železnou tyčí,“ přeje si pro pachatele Věra Bednářová. Smršť komentářů se snesla i na městskou policii a kamerový systém, ze kterého si prý vandalové dělají dobrý den.

Sochy na nábřeží se stávají častým terčem vandalů. Nejedná se přitom o žádná bezcenná dílka amatérských sochařů, ale o přesné kopie soch zničených při těžbě, přesunech a stavbě vodních děl. „Doporučuji, aby v podobných případech vždycky někdo podal oficiálně oznámení na policii v Chomutově. Stačí i přes telefon,“ radí Bartošová.