„Je to tak, opakované hlasování by mělo proběhnout na konci ledna,“ uvedl mluvčí na dotaz redakce. Přesné datum prý ještě stanoveno není, podle informací Chomutovského deníku to zřejmě bude úplně poslední den v lednu.

Původně se mluvilo o polovině března, to je však termín pro nové volby. V takovém případě by běžel od začátku celý volební proces, mohly by se hlásit nové strany či měnit kandidátní listiny. To však není případ Chomutova, tady půjde „jen“ o nové hlasování. Soud vrátil stav na datum patnáct dní před volbami, takže strany i kandidátky zůstávají stejné, pouze poběží lhůty pro vyhlášení voleb, přípravu místností, distribuci lístků a podobně. A především se bude znovu hlasovat.

Všechny strany i hnutí, které se do zastupitelstva v původních volbách dostaly, dřívější termín vítají. „Současný stav, kdy město nemá zastupitelstvo, je nestandardní. Proto bude dobře, když skončí co nejdřív,“ uvedl například Miloň Houda, šéf chomutovských sociálních demokratů. Dřívější klid na práci uvítají podle Ladislava Drlého (lídr KSČM) také komunisté a rozhodnutí „dobré pro město“ vítá i Davida Dinda z Nového Severu. Daniel Černý (PRO Chomutov) a Marek Hrabáč (ANO) kromě toho poukázali také na to, že lednový termín je rozumný i v tom, že nezasahuje do vánočních svátků.