Předkolo Ústeckého a Středočeského kraje se uskuteční 30. června v Chrámu chmele a piva v Žatci. Stále je ještě možné se do soutěže přihlásit! Na své reprezentantky čekají Minipivovar Chrámu chmele a piva Žatec, pivovar Žatec a piva Březňák a Zlatopramen skupiny Heineken.

Do soutěže, která v sobě snoubí dívčí půvab s vůní chmele a chutí piva, se mohou hlásit dívky ve věku 18 až 26 let. „Chcete-li zažít vzrušující atmosféru, atraktivní zahraniční soustředění a možná změnit svůj život, neváhejte," slibuje ředitel soutěže Milan Hořejší. Loni se soutěže zúčastnilo více než 600 dívek a II. vicemiss chmele a piva, Marie Bartíková, se poté probojovala i do finále České Miss 2012.

Přihlášená děvčata nejdříve, stejně jako v minulých ročnících, čekají v červnu castingová kola. Organizátoři soutěže oproti minulým ročníkům rozšířili tato kola do jednotlivých krajů republiky. Z nich postoupí deset finalistek jako reprezentantky pivovarů z celé ČR.

První soutěžní finále se pak uskuteční 31. srpna ve Chmelařském institutu v Žatci. Dívky tu při degustaci musí prokázat znalost své pivní značky. Následující den při největších pivních slavnostech republiky Dočesná 2012 pozná finalistky široká veřejnost. Na hlavním pódiu svedou urputné souboje při ručním česání chmele, utkají se při tradičním tanci s korbelem piva na hlavě a v dalších soutěžních disciplínách.

V září děvčata odcestují na atraktivní zahraniční soustředění, loni to bylo osm dnů v Arabských Emirátech, kde mimo jiné nacvičí choreografie na závěrečný slavnostní Galavečer. Ten se letos uskuteční 6. října v Městském divadle Žatec a lze na něm jako každoročně očekávat umělecké osobnosti zvučných jmen: zpěvačku Lucii Bílou, moderátora a baviče Vladimíra Hrona nebo kouzelníka Pavla Kožíška.

Podrobné informace o soutěži a přihlášky získáte na internetových stránkách www.misschmeleapiva.cz.

Zpracovala Hana Vojtová