Je v hledáčku policie, přesto si nedá říct. Chomutovskými ulicemi se potlouká muž, který se před ženami veřejně sexuálně ukájí. Policie ho za podobné jednání už jednou obvinila, vyšetřuje ho ale na svobodě. Svědci na muže narazili v Lipské ulici, objevit se měl ale i v městském parku.

Na konci minulého týdne proniklo na veřejnost video, kde je zachycen muž v modrých teplácích, který stojí v křoví a onanuje. Když zjistí, že ho někdo natáčí, dá se vyplašeně na útěk. Kvůli staženým kalhotám ale několikrát upadne. Pak se mu teprve podaří uprchnout.

Video natočila mladá Chomutovanka, která ho umístila na sociální sítě. „Dejte si všichni pozor, dneska jsem viděla chlapa, jak si ho honil na veřejnosti. Bylo to v Lipské ulici,“ varovala spoluobčany.

Ilustrační foto
Další požár na chomutovském sídlišti, tentokrát v Borové

Muž se navíc podle svědků na veřejnosti neobjevil poprvé, několikrát byl spatřen i třeba v městském parku. Že se v Chomutově exhibicionista opravdu pohybuje, potvrdila policie. „Přijali jsme o tomto jednání oznámení. Jedná se o muže středního věku z Chomutova,“ říká policejní mluvčí Alena Bartošová. Sexuálně uspokojovat se měl před více ženami, které jeho počínání nahlásily na policii. „Muže zadržela policie v květnu. Byl obviněn z trestného činu výtržnictví,“ upřesňuje Alena Bartošová.

Policie muže stíhá na svobodě a přestože mu hrozí i pobyt za mřížemi, zjevně si nemůže pomoci a ukájí se na veřejnosti dál.

Devianty raději netočte

Ale ani autorka videa si za své jednání nevysloužila žádnou pochvalu. Naopak jí spoluobčané pěkně vynadali. „Nevím, kdo je větší úchyl. Jestli ten nemocný chlap, nebo slečna co ho točí,“ vyjádřil se Chomutovan Karel Mašek. Nejčastěji v diskuzi zazníval názor, že by bylo moudřejší zavolat policii. Video po pár dalších minutách peprné diskuze proto raději správce skupiny smazal.

Policisté nedoporučují s videi nakládat jinak, než jen jako s důkazním materiálem. „Určitě se nesmí šířit dál,“ dodala Alena Bartošová.

Podle sexuologa Petra Weisse by v podobných případech žena měla spíš než na video myslet na policii a z místa odejít. „Nikdy člověk neví, zda jde skutečně jen o exhibicionistu, nebo i o nebezpečného agresora. Vždycky je nutné zavolat polici,“ uzavírá renomovaný odborník.

Ilustrační foto
Družinářka vybrala od rodičů peníze na zájezd. Pak se po ní slehla zem