Před ústecký krajským soudem v pondělí 24. dubna stanula Marta Žigová (1967), která je obžalována z vraždy. Pod vlivem alkoholu bodla svého druha do zad nožem s dvaceticentimetrovou čepelí. Muž na následky zranění vykrvácel a zemřel. Žigové hrozí až osmnáct let vězení.

Vše se odehrálo podle obžaloby v Kadani loni 21. října před jedenáctou hodinou večer. Před tragickou událostí v Chomutovské ulici byli na oslavě u příbuzného. Podle znalce měla v době útoku Žigová v krvi zhruba od 2 do 2,3 promile a její druh přes 2 promile alkoholu. To se oběma stalo osudné.

Ilustrační foto
Žena z Kadaně v hádce ubodala druha kuchyňským nožem

Žena u soudu uvedla, že se začala s druhem hádat kvůli dětem a penězům. Prý druh dal obžalované pěstí pod bradu, až viděla jiskry. Podle její výpovědi měla v té chvíli zatmění před očima a šla do kuchyně. Hledala něco, čím by ho mohla praštit. Bohužel, v její ruce skončil dlouhý nůž.

Uvedla, že když k ní byl muž otočený zády, po chvíli váhání ho bodla. Obžalovaná řekla, že druhovi nechtěla ublížit tak, aby umřel, ale jenom ho postrašit.
Když upadl na zem, probrala se a začala brečet. Prosila ho, aby jí  odpustil, že to nemyslela zle. Nemohla najít  telefon, aby zavolala záchranku. Nakonec šla na chodbu a o zavolání sanity požádala sousedy.

Policie vyjela kvůli rušení nočního klidu

V době vraždy k domu vyjela policejní hlídka, protože bylo nahlášeno rušení nočního klidu v domě. Čekalo je překvapení. Vchod do domu jim otevřela Žigová. Byla ubrečená, měla ruku od krve a říkala, že někoho zabila. Jeden policista zůstal s ženou u vchodových dveří a druhý vyběhl do čtvrtého patra, tam našel mrtvého muže.

Po zatčení vražedkyně řekla, že kdyby mu chtěla skutečně ublížit, tak by druha už dávno zabila.

Krajský soud v Ústí nad Labem.
Za vraždu bezdomovce dostal muž z Klášterce osm let

U ústeckého soudu v pondělí vypovídalo několik svědků. Například dcera zavražděného muže a dcera Žigové. Z výpovědí před soudem vyplynulo, že muž dennodenně pil víno a byl vůči ženě agresivní. Ale žena se bránila a rány mu vracela. „Dcera zavražděného muže dokonce říkala, že měla s Žigovou velmi dobrý vztah. Potvrzovala neshody a agresivitu svého otce vůči Žigové," uvedl předseda trestního senátu Jiří Bednář.

Obžalovaná byla již několikrát soudně trestaná, ale již před delší dobou. Rozsudek by mohl padnout tento čtvrtek.