Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes, které její informace potvrdil vedoucí týmu vyšetřovatelů Martin Charvát.

Podle listu se hlavní otazníky vznášejí nad tím, jak by údajný pachatel byl schopen sám manipulovat s tělem oběti a proč se v domě našel otevřený trezor. Policisté prý už verzi o náhodném setkání a následném konfliktu nevěří. Vedoucí týmu vyšetřovatelů martin Charvát listu řekl, že nyní pátrají po pravém motivu podezřelého.

Obviněný proto ve středu prošel testem na detektoru lži, což rovněž Charvát potvrdil. Informace z detektoru však podle něj kriminalisté teprve musejí zpracovat.

Houska byl zavražděn loni v listopadu v ulici Kamenný vrch v Chomutově, kde žil se svou partnerkou, bývalou hejtmankou a současnou hejtmanovou náměstkyní Janou Vaňhovou (ČSSD). Houskovo tělo našel spoluvlastník stavení společnosti RRR Vlastimil Rindoš, který s ním měl domluvenou schůzku.

Podezřelého muže, který se k činu přiznal a odevzdal vražednou zbraň, policie zadržela 12. března. Na stopu ji přivedl paralyzér, který obviněný na místě činu zapomněl a na němž se našly stopy jeho DNA. Obviněný tvrdil, že do těchto končin zabloudil a Housku, který byl vnímán jako kontroverzní člověk a čelil i podezření z korupce, vůbec neznal. Nedávná rekonstrukce činu však zřejmě tuto verzi listopadové vraždy vyvrátila.