Velmi drsným způsobem skončila sobotní noční naháněná dvou řidičů, šoférujících Renault Clio a Nissana Primeru. Na cestě z Havraně do Chomutova mezi nimi docházelo k neustálému provokativnímu předjíždění, najíždění za auto na těsnou vzdálenost a vybržďování. Dohru na sídlišti v podobě brutální rvačky a střelby ukončila až policie.

Celý incident vyvrcholil v Jirkovské ulici na sídlišti Písečná, kde oba aktéři odstavili svá vozidla. Ve chvíli, kdy třiašedesátiletý muž řídící Clio vystupoval z auta, napadl ho nejdříve slovně a poté obuškem jeho o třicet let mladší rival.

Při strkanici vypadla napadenému z rukou dlouhá kulová zbraň, kterou si odnášel domů. Mladší z dvojice neváhal, zbraně se zmocnil a mířil s ní na svého soka. Znovu se strhla mela, při které se podařilo majiteli získat svoji zbraň zpět. Tentokrát mířilo ústí pušky na agresora, kterému nezbylo, než se ukrývat za autem.

Pak již věci nabraly rychlý spád. Bránící se muž vystřelil ze zbraně jednou do vzduchu a začal volat o pomoc. Za vozidlem ukrytý muž vyběhl a povalil střelce. „Byla to rvačka jako v akčním filmu. Vzbudilo mě nějaké střílení a pak už jsem nestačila koukat, co se to vůbec děje," okomentovala situaci jedna z očitých svědkyň. Bitku, při které do sebe bez slitování oba bušili, ukončila až na místo přivolaná hlídka městské policie. Strážníci oba rohovníky zpacifikovali a následně provedli dechovou zkoušku. Ta prokázala u mladšího z řidičů 1,76, 1,96 a 1,16 promile alkoholu v dechu, test druhého z dvojice byla negativní.

U žádného z mužů nedošlo naštěstí k žádnému zranění. „Oba účastníci utrpěli při konfliktu lehké oděrky, které si nevyžádaly pracovní neschopnost," uvádí policejní mluvčí Marie Pivková a dodává, „vyšetřování celého případu nadále pokračuje, po zjištění všech okolností bude rozhodnuto o jeho právní kvalifikaci." Co takovou agresivitu vyprovokovalo a co stálo na počátku celé honičky, policisté také teprve zjišťují.

Puška a obušek, se kterými na sebe šli dva Chomutováci.

Autor: Zdeněk Moravec