Okresní soud v Chomutově projednává případ dvou narkomanů, kteří se dostali do konfliktu kvůli přítelkyni. V říjnu minulého roku měl vazebně stíhaný Martin Leczó vylákat večer známého Zdeňka Týra do auta svého kamaráda a společně s ním a dalším známým odvezli Týra za město. Tam měl Leczó z vozu vystoupit a ohrožovat Týra nožem.

Při potyčce přišel Týr o stříbrný řetízek, který mu měl obžalovaný sebrat. Naštěstí k žádnému zranění nedošlo. Po incidentu se dle výpovědi svědků auto vrátilo zpět do Chomutova. Týr druhý den vše oznámil na policii. Ta začala případ vyšetřovat jako loupežné přepadení a předala ho soudu.

Soud vyslechl svědky, kteří jeli v autě. Ti však vypověděli, že si žádného konfliktu nevšimli. „Martin byl nějaký divný, ale spíš smutný, než agresivní," vypověděl řidič auta. Obdobně vypovídali i ostatní svědci. „Už je to dlouho, moc si to nepamatuji, ale k žádnému konfliktu nedošlo," shodli se všichni. To že by obžalovaný byl pod vlivem drog odmítli. Jako posledního svědka přivedla eskorta do soudní síně napadeného Zdeňka Týra. Ten k překvapení soudu svou původní výpověď změnil. „Vlastně se nic nestalo, šlo jen o nedorozumění. Já už jsem Martinovi odpustil," uvedl Týr. Když soudkyně přečetla jeho původní výpověď tak uvedl, že měl na obžalovaného vztek a proto ho šel udat na policii. „Já jsem v té době bral pervitin, tak jsem byl dost mimo," dodal Týr. Poté se obžalovaný Leczó prostřednictvím svého advokáta domáhal propuštění z vazby. Soudkyně Radka Liebigová Klírová uvedla, že své rozhodnutí ohledně vazby sdělí zúčastněným písemně. Soud líčení odročil na květen kdy chce vyslechnou ještě další dva svědky.

Obžalovaný Martin Leczó je obviněn z další loupeže, kterou bude soud teprve projednávat. Zdeněk Týr je ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost.