Soudkyně Andrea Martínková nejprve přečetla Houškovu výpověď z přípravného řízení. Na policii tehdy vypověděl, že Mazánková v době svého působení coby vedoucí odboru rozvoje a investic města „kradla". Jednání v soudní síni sledovala také dcera exstarostky a toto tvrzení před zraky dcery vehnalo Mazánkové slzy do očí.

Houška tvrdí, že Mazánková dávala k proplacení faktury za jiné, vyšší částky, než jaké předtím schvalovali radní. Dohromady měla vzniknout městu škoda za 1,4 milionu korun.

Mazánková však trvá na své nevině. Poukazuje, že na průvodce k fakturám byly podpisy dalších čtyř lidí, kteří obvinění nejsou. Kauzu považuje za součást politického boje. Obhajobě se podařilo najít ve výpovědi exstarosty nesrovnalosti, které neuměl vysvětlit.

Výpověď Houšky však potvrdila i bývalá tajemnice Lenka Antalová. Soudu řekla, že Houška jako starosta by nepodepsal žádný dokument, který by byl v rozporu se zákonem. Na doplňující dotazy obhajoby ovšem ani Antalová neuměla přesvědčivě odpovědět. Hájila se tím, že se vše odehrálo už v roce 2008 a proto si vše úplně přesně nepamatuje.

Pondělní soudní jednání se nakonec protáhlo neplánovaně až na osm hodin. Během líčení soudkyně dokonce odvolala další svědky, kteří byli na cestě a měli ten den ještě vypovídat. Nakonec jednání odročila. Bude pokračovat v srpnu výslechem dalších svědků.