Jedna z dívek vypověděla, že s ní v minulosti opakovaně souložil i děda, který ji jako malou vychovával. Případ dalšího zneužití by měl soud projednávat dnes


Dívka u soudu plakala

Včera před soudem vypovídala starší z obou dívek, která je nyní v dětském domově.

„Byla jsem u strejdy a tety čtrnáct dní na prázdninách. Strejda se mě pokoušel zneužít, už si ale nepamatuji jak. Opravdu bych si na ty věci chtěla vzpomenout, ale nejde mi to. Vytěsnila jsem to z paměti,“ řekla dívka s pláčem.


Soudkyně proto přečetla její výpověď, kterou učinila na policii. Dívka v ní podrobně líčila, co s ní měl strýc dělat. Popsala klasickou soulož.
„Teta se s Milanem pohádali a teta odešla ke kamarádce. Strejda pak přišel ke mně do postele. Když to skončilo, tak jsem šla na záchod a strejda se šel najíst. Pak mi říkal, abych to nikomu neříkala,“ uvedla dívka.


Dívka se přesto měla svěřit kamarádkám a následně se o zneužití měli dozvědět i její rodiče. „Máma mi ale nevěřila. Říkala, že si vymýšlím. Děda mě zmlátil,“ tvrdila před soudem slečna.


Chlípný dědeček?


Právě její děda má být přitom další chlípníkem, který ji jako dítě též zneužíval. Podle její výpovědi se to mělo dít v době, kdy ji jako malou vychovával. Také tento případ už má na stole chomutovský soud. Hlavní líčení by mělo začít dnes.


V bytě měl zneužít i druhou dívku

Druhou z obětí, tehdy desetiletou dívku, měl podle obžaloby strýc opakovaně obtěžovat, když ležela u něj v bytě na gauči. Údajně jí zasouval prsty do vagíny.


Obžalovaný vinu popírá. Dívky si podle něj vymýšlí. Včera před soudem uvedl, že starší z dívek u něj doma měla spát jen jednu noc a nikoliv 14 dní, jak tvrdí.


Manželka svému muži věří


Před soudem již dříve vypovídala jako svědkyně manželka obžalovaného muže. Tvrdila, že se o zneužívání dozvěděla až na policii, a byl to prý pro ni velký šok. Je však přesvědčena, že její manžel nic tak ohavného nespáchal. Dívky i oba manželé totiž spali v jedné místnosti. Kdyby její muž holčičky obtěžoval, musela by si prý toho všimnout.


Soud včera rozsudek nevynesl. Hlavní líčení bylo kvůli výslechu další svědků odročeno na 24. října.