Do herny ve Školní ulici vtrhl okolo sedmé hodiny večerní muž, údajně narkoman. Na místě odpravil vietnamského mladíka, hernu pravděpodobně zapálil a utekl. Tělo zastřeleného mladého muže bylo podle svědků později nalezeno venku před barem ohořelé.

Svědkové zalarmovali policisty, kteří útočníka zastihli na Palackého ulici před bývalou poštou - asi dvě stě metrů od herny. Divoký střelec ale na výzvy policistů nereagoval a začal po nich střílet. Strhla se přestřelka, při které byl těžce zasažen jeden z policistů i pachatel. Teprve potom střelba ustala.

"Slyšel jsem střílení a šel jsem se podívat, co se děje. Viděl jsem jenom, jak se policisté snaží oživit svého kolegu, za chvíli přijela i záchranka," popsal Deníku situaci jeden ze svědků, který prý bydlí nedaleko.

Pro policistu byla střelná rána osudná. "Po převozu do nemocnice policista bohužel zemřel," potvrdil ředitel chomutovské policie Jiří Volprecht, který ještě v noci o tragédii informoval rodinu zavražděného příslušníka.

Pachatele, muže z Teplicka, policisté postřelili do nohy, záchranka ho poté převezla do nemocnice a lékaři operovali. Podle všeho je mimo ohrožení života a za vraždu dvou lidí mu hrozí doživotní trest. "Proč střílel v baru a pálil po hlídce policie, zatím není jasné," uvedla mluvčí severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová.

Celou oblast ihned uzavřely policejní vozy, v terénu byly desítky policistů. Ti hledali stopy a zajišťovali svědky. Ve Školní ulici byli ještě po půlnoci.