Třiatřicetiletý muž, který byl kvůli incidentu obžalován, odešel z jednací síně s dvouletou podmínkou. Soud ho potrestal za výtržnictví a ublížení na zdraví, neprokázalo se, že by smrt muže přímo způsobil.

Ke rvačce s tragickým koncem došlo v lednu 2005 před chomutovským barem Holiday v ulici Na Příkopech. Obžalovaný sem tehdy přijel s kamarády z Mostu a chystali se zde strávit večer. Následně se však v podniku a posléze i před ním strhla bitka. Obžalovaný se proti útočníkům začal bránit baseballovou pálkou. Oháněl se s ní kolem těla, aby se k němu nemohl nikdo dostat, přičemž pálkou dvakrát udeřil 38letého muže. Ten krátce na to upadl do bezvědomí a přímo na ulici před barem umřel.


V celém případu bylo velmi důležité vyjádření patologa, který prováděl pitvu mrtvého. Podle znaleckého posudku, byl totiž 38letý muž značně nemocný a jeho smrt nezpůsobily údery, ale selhání srdce a udušení zvratky.


Muž měl vážně nemocné srdce

„Na smrti mělo podíl několik faktorů. Bezprostřední příčinou bylo selhání srdce při dušení masivním vdechnutím zvratků. Jednalo se o těžce oslabeného jedince s vleklým onemocněním srdce, které při fyzické námaze mohlo selhat,“ uvedl před soudem znalec. Mrtvý navíc utrpěl při bitce dvě zlomeniny žebra, měl pohmožděnou ledvinu a na těle podlitiny. Tato zranění však nebyla smrtelná.


Obžalovaný incidentu před soudem litoval. „Je mi líto, co se stalo. Mrtvý byl nevlastní otec mého kamaráda. Byl jsem ve špatnou dobu na špatném místě. Omlouvám se rodině,“ řekl. S dvouletým trestem odnětí svobody, který mu byl podmínečně odložen na zkušební dobu dvou let, souhlasil. Odvolání se vzdal i státní zástupce. Rozsudek je tedy pravomocný.