Jakápak Super star, Little star! Pěvecká soutěž talentů přilákala do Litoměřic dívky a chlapce dětského a dorosteneckého věku z celých Čech a při finálovém večeru 6. března bylo ve velkém sále litoměřického Domu kultury opravdu co poslouchat a na co se dívat.

A porota složená se známých tváří naší populární hudby neměla lehké rozhodování, protože do finále z předkola, které se konalo 2. února, postoupili skutečně ti nejlepší. Po něm si všichni finalisté mohli v dopise od pořadatele Městských kulturních zařízení Litoměřice k hlavnímu večeru mimo jiné přečíst: „Nezapomeňte vyladit svůj outfit, neboť finálová show má být potěšením nejen pro ucho, ale i pro oko. Ať v tento slavnostní večer záříte víc než hvězdná porota. Vezměte s sebou svoje fanoušky, maminky, tatínky, babičky, tetičky, sourozence, sousedy…" Finalisté ve třech věkových kategoriích tak vesměs učinili, takže bylo čím se kochat a fanoušci, které si ze svého domova přivezl snad každý z nich, dávali během večera o sobě hlasitě znát!

Přihlášek o čtvrtinu víc než loni

V porotě zasedli zpěvák a moderátor Vladimír Hron, legendární česká zpěvačka Yvetta Simonová, Marcela Březinová, David Deyl a producent a hudební skladatel Velichko Lozanov. Že zájem o tuto regionální pěveckou soutěž je velký, svědčil počet přihlášených do předkola. Bylo jich téměř osm desítek, a to je o čtvrtinu víc než v loňském roce. Do finále postoupilo 27 zpěvaček a zpěváků, ale účast jich několik muselo odříct kvůli nemoci.

Ani to však však neohrozilo velmi slušnou úroveň finále tří věkových kategorií: A 7-10 let, B 11-14 let a C 15-18 let.

Finalisté měli za úkol zazpívat jinou píseň než tu, s níž vystoupili v semifinále. Nejmladší kategorii, v níž zpívala jen děvčata, výběr padal hlavně na Ewu Farnou a hity Kristíny. A slovenský nátisk zvládly malé zpěvačky s přehledem. Jak se věkové kategorie na pódiu střídaly a „stárly", objevovala se více i angličtina, ale dokonce v jednom případě i francouzština v písni Edith Piaf. Počítáme-li i pěvecké vystoupení Vladimíra Hrona, tak také italština.

„Úplná Jana Robová," vysekla poklonu v hodnocení jednoho z výkonů Yvetta Simonová. „To byla naše výborná rocková zpěvačka," doplnil kolegyni z poroty pohotově Vladimír Hron, který byl jakýmsi mluvčím těch, co o pořadí zpěváků rozhodovali. Svého předsedu totiž porota neměla…

Rozhodování nebylo lehké. Podle vyjádření poroty nikdo nepropadl. „Přidělovali jsme body od 10 do 1. Já sám jsem dal nejhorší trojku. To můžu prohlásit s klidným svědomím," nechal se slyšet těsně před vyhlášením výsledků Vladimír Hron.

Jaké byly odměny za nejlepší výkony

Co tedy mladí zpěváci dostali? Všichni ve finále trička s logem Little star. A ceny pro nejlepší skutečně nejsou k zahození. Vítězové na 1. místě obdrželi 9´´ Tablet, květinu, diplom, možnost zúčastnit se Litoměřického vinobraní, kde na hlavním pódiu budou mít prostor pro své vystoupení, nafocení svých profesionálních fotografií, natočení DEMOsnímku v profesionálním nahrávacím studiu a také zhotovení vlastního videoklipu.

Vítězové na 2. místě získali plyšového kamaráda v tričku s logem soutěže, květinu, diplom, nafocení svých profesionálních fotografií a natočení DEMOsnímku v profesionálním nahrávacím studiu a také zhotovení webových stránek.

Vítězové na 3. místě si z Litoměřic odvážejí plyšového kamaráda v tričku s logem soutěže, květinu, diplom, nafocení svých profesionálních fotografií a natočení DEMOsnímku v profesionálním nahrávacím studiu a také zhotovení webových stránek.

Vítěz Hvězdy internetu obdrží cenu fotografické sady profesionálních fotografií v hodnotě 3000 Kč. Na jedno odpoledne bude mít možnost poznat jaké je to být hvězdou za objektivem Jakuba Zajíčka.

Kdo na finálový večer letošního ročníku dorazil, rozhodně se nenudil. Nešlo o žádný okresní přebor, ale o dobrou show s kvalitními výkony soutěžících a konec konců také porotců.

Postoupili do finále Little star 2013:

Kategorie A (7-10 let)

č. 15 Kulhavá Michaela, Liberec
č. 29 Vytlačilová Anna, Brňany
č. 33 Drábková Tereza, Most
č. 59 Dvořáková Nela, Sulejovice
č. 62 Haviarová Adéla, Třebechovice pod Orebem

Kategorie B (11-14 let)

č. 8 Longauerová Petra, Velvary
č. 14 Bížová Barbora, Vrdy
č. 16 Ocetníková Eliška, Lovosice
č. 19 Fečo Josef, Lovosice
č. 32 Kailová Nela, Most
č. 39 Fraňková Amálie, Most
č. 43 Málik Michal, Most
č. 47 Raindlová Natálie, Most
č. 61 Hajná Lucie, Milešov
č. 64 Hradecký Patrik, Domažlice
č. 66 Lejčková Aneta, Most
č. 67 Terberová Táňa, Liběšice

Kategorie C (15-18 let)

č. 4 Machová Lucie, Ústí nad Labem
č. 9 Moravcová Andrea, Chotěboř
č. 11 Provazníková Anna, Čáslav
č. 21 Svobodová Nikola, Hradec Králové
č. 42 Martincová Veronika, Ústí nad Labem
č. 50 Strejcová Kateřina, Petrohrad
č. 51 Gargoš Ondřej, Jirkov
č. 56 Balážová Silvie, Lovosice
č. 65 Hradecký Hynek, Domažlice
č. 69 Orlovský Patrik, Most

…a tihle v něm byli nejlepší…

Kategorie A (7-10 let)

1. Michaela Kulhavá
2. Tereza Drábková
3. Adéla Haviarová

Kategorie B (11-14 let)

1. Josef Fečo
2. Nela Kailová
3. Patrik Hradecký

Kategorie C (15-18 let)

1. Andrea Moravcová
2. Anna Provazníková
3. Lucie Machová

Hvězda internetu

Veronika Martincová

Cena sympatie Royal music

Tereza Drábková