Čeká nás příjemný cyklovýlet, během něhož se stavíme na jídlo v krášterecké restauraci, pojedeme okolo několika turisticky zajímavých míst a můžeme navštívit také muzeum porcelánu. Povrch je prakticky celou cestu asfaltový, nebo zpevněný. Jedinou výjimkou je krátký úsek u Černýše, kde pojedeme po polní cestě.

Zaparkujeme u železniční stanice Kadaň Prunéřov, která se nachází v těsné blízkosti prunéřovské elektrárny. Právě zde začíná cyklotrasa 3115 vedoucí až do centra Kadaně. Nejprve jedeme po silnici, a pak po cyklostezce projíždíme revitalizovaným územím a Roosveltovými sady do historické části Kadaně.

Jakmile přijedeme k řece Ohři, odbočíme doprava na cyklostezku číslo 6. Na nábřeží pojedeme okolo pomníku a Kadaňského orloje, nad kterým se tyčí kadaňský hrad. Ten byl založený v polovině 13. století Přemyslovci. Na konci nábřeží budeme stoupat po visuté ocelové lávce Víta Brandy až k přehradě.

Za přehradou pokračujeme směrem na Rašovice až do Klášterce nad Ohří. Zde můžeme navštívit novogotický zámek v Klášterci a jeho rozsáhlý park. Nachází se zde také muzeum českého porcelánu. Po výjezdu z areálu zámku se ocitneme v lázeňské části města, v níž je možné ochutnat několik pramenů. Zároveň se můžeme podívat na klášterecký jez.

V Klášterci nad Ohří pojedeme kolem náměstí Dr. Eduarda Beneše. Právě zde se nachází restaurace Peřeje, ve které se můžeme najíst. Kromě menu si můžeme vybrat z české i zahraniční kuchyně. Hovězí steak, Farma Burger, vepřová panenka či kuřecí prso se zeleninou, to je jen zlomek jídel, která se zde vaří.

Po návratu na cyklostezku se dostáváme do poslední fáze výletu. Stále pokračujeme po cyklotrase číslo 6. Na pravé straně nelze přehlédnout zříceninu Šumburk. Přijíždíme do chatové osady Černýš, ve které začneme mírně stoupat a narazíme na vyhlídku s pěkným výhledem na údolí řeky Ohře. V nadcházející části obce Pernštejn Lužný přejedeme po silničním mostu na druhou stranu řeky, dostáváme se k železniční zastávce Pernštejn a pojedeme zpět vlakem do Prunéřova.

logoZdroj: archiv partnerů

logoZdroj: archiv partnerů