Tři hasičské jednotky vyjely, aby zasáhly při požáru v paneláku na Písečné v Chomutově. Nakonec se však ukázalo, že šlo o „malou věc“. Kouř z bytu vycházel kvůli spálenému masu v kuchyni.

„Ve středu jsme měli po čtvrté hodině odpoledne hlášený požár v paneláku na sídlišti, takže jsme na místo vyslali tři jednotky,“ informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Šlo o byt ve druhém patře. Protože nikdo nebyl doma, hasiči použili automobilový žebřík a dostali se dovnitř oknem, které zůstalo pootevřené. „Tam zjistili, že se jednalo o spálené jídlo na plotně. K žádné škodě nedošlo,“ doplnil mluvčí.

Ilustrační foto
Další požár na chomutovském sídlišti, tentokrát v Borové

Nikdo také nebyl zraněn. „Byt byl prázdný. Šlo o nedbalost, strejda zapomněl vytáhnout z trouby maso. A to čoudilo,“ přiblížila Helena V., která v bytě žije spolu s dalšími třemi členy rodiny a v době zásahu postávala s dalšími sousedy před domem.

K zásahům v panelových domech hasiči obratem vysílají větší počet jednotek, protože je tu předpoklad, že může být zasaženo více bytů. „Pokud zjistíme, že jde nakonec o spálené jídlo na plotně, je to v pořádku. To ale dopředu nevíme,“ zkonstatoval mluvčí Marvan.

Muž vařil jídlo a usnul.
Požár Na Borku: Během vaření si muž dal šlofíka a vzplála mu kuchyň