Na trati, v přímém kontaktu s okruhem, kde se dříve jezdila Formule 1, Mikulášková do terénu vjela na 20. 25. pozici. Startovala z třetí řady a tentokrát se poměrně dobře propracovala do širší špičky.

Dobrá nálada a naděje vydržela jejím fandům jen několik chvil. Už na konci prvního kola klesla Mikulášková na 30. pozici. A pak klesala dál a dál.

Na těžké trati, kde se na asfaltu jezdilo rychle, do písečných kopců se běhalo a blátivé sjezdy a výjezdy byly hodně technické, jirkovské cyklokrosařce rychle docházely síly. Cílem projela Mikulášková až na 52. pozici, šest minut a čtrnáct vteřin za vítěznou Sanne Cantovou z Belgie. Pavla Havlíková, kterou loni Mikulášková běžně porážela, dojela šestá, Nikola Nosková dvacátá.

V Zolderu, na trati kde se pojede v závěru ledna mistrovství světa, zajela 26. prosince Mikulášková jeden z nejhorších výsledků ve světovém poháru ve své kariéře. Lépe jezdila i jako mladičká juniorka, v posledních dvou sezonách, kdy patřila ke světové špičce, nemohlo být o takových umístěních ani řeč. Letos je to její výsledek zatím nejhorší, předtím byla nejhůře 36. v Namuru.

Nyní ji čekají další závody v Holandsku a Belgii, tradičně jich během vánočních svátků absolvuje několik. Poté už pojede 9. ledna mistrovství republiky v Kolíně, poslední světový pohár a v závěru ledna MS v Zolderu.

Pořád doufá, že velké tréninkové manko z úvodu sezony se jí povede smazat a na světovém a republikovém šampionátu, které zůstaly hlavními cíli sezony, zajede dobrý výsledek.