Kateřina Kindermannová, Štěpánka Boučková, Eliška Peterková, Tereza Kursteinová a Alexie Moravčíková spolu s trenérem Pavlem Kursteinem budou totiž jako vítězky Evropsko-africké kvalifikace Litlle League Major reprezentovat v USA Českou republiku.

Do mekky světového basebollu a softballu se česká reprezentace se základem chomutovských hráček probojovala z turnaje Evropsko-africké kvalifikace v polském Kutnu.

REPRÍZU semifinále zvládl stejně jako v minulém play off hokejové extraligy Liberec. Derby u soupeře vyhrál 6:1.
Tygři se zakousli do Pirátů. Vyhráli 6:1

Již při úvodním utkání s favorizovaným Holandskem si tým získal respekt stavem 7:0. Chomutovské vnitřní pole se sehranou dvojicí, kterou tvořila na nadhozu Kačka Kindermannová a na postu catchera Štěpka Boučková nepustilo soupeře k žádnému útoku.

I při dalších rozhodujících zápasech vedení týmu opět vsadilo na chomutovskou osu v základní sestavě. Chomutovská sestava ve vnitřním poli předváděla při autech z odpalů i při krádežích soupeře dokonalou souhru a zajistila si tím postup na světovou sérii v Portlandu v USA. Z celého turnaje si tým odvezl první místo a ohromující celkové skóre 63:2.