Zkoušky adeptů se konaly v Čimelicích pod vedením Technického oddělení Českého svazu Taekwon-Do ITF. Předsedou komise byl velmistr profesor Hwang Ho-jong (9. dan). Na zkouškách museli adepti předvést, že bez problému ovládají své technické sestavy, speciální přerážecí techniky, sebeobranu, souboj a v neposlední řadě i teorii.

Novým I. danem se stal Marek Gugh (65 bodů), který se na základě místních tréninků dokázal vypracovat z bílého pásku až na samotný vrchol barevné palety.

Moderní bojové umění

Taekwon-do je moderní korejské bojové umění, které si dává za cíl všestranný rozvoj jeho studentů po fyzické, psychické i morální stránce. Hlavní morální zásady, kterými by se měl řídit každý taekwondista, jsou zdvořilost, čestnost, vytrvalost, sebeovládání a nezkrotný duch.

Mimo sportovní stránku je kladen nemalý důraz na výuku umění sebeobrany. Činnost chomutovského oddílu je zaměřena především na mládež školního věku, ale členskou základnu tvoří i děti předškolního věku, senioři a dokonce i celé rodiny.

Tréninky probíhají pravidelně v SOŠ a VOŠ (Školní 1060/50), pod vedením Martiny Holcové III. dan; 777 281 192. Více informací o škole Ge-Baek Hosin Sool na webu www.tkd.cz.