Osm nejlepších chomutovských plavců reprezentovalo svůj domovský klub na třetím kole Českého poháru v plavání v Pardubicích. Východočeský podnik byl kromě téměř kompletní české špičky nabitý velkými jmény evropského, ale i světového plavání, když se ho kromě medailistů z evropských šampionátů zúčastnili také medailisté z mistrovství světa či dokonce olympijských her. V tak silné konkurenci se podařilo prosadit až na stupně vítězů pouze Simoně Baumrtové a Tomášovi Frantovi.

Simona Baumrtová navázala na výborné výkony z Nizozemska, kde před měsícem a půl závodila naposledy. V kvalitních časech dokázala ovládnout své hlavní disciplíny 100 a 200 metrů znak, první do cíle doplavala i na 200 metrů polohově, kde za sebou nechala například i mnohonásobnou medailistku z vrcholných akcích právě v této disciplíně, Maďarku Evelyn Verrazstó. Druhá pak doplavala na 50 metrů znak a pro čtvrté místo si doplavala na 100 metrů kraul.

Bronz a zlato pro Frantu

Tomáš Franta má rozjezd do sezony trošku pomalejší, přesto se dokázal na stupně vítězů probojovat. Nejprve vydoloval třetí místo z finále znakové dvoustovky, do kterého i trochu se štěstím těsně proklouznul až z osmého místa. Na stovce již nic podobného nepřipustil, postoupil z druhého místa a ve finále si s mírným náskokem doplaval pro vítězství.

Poslední finále pro TJ Slávii Chomutov vyplavala Kamila Slabihoudová, která jako náhradnice plavala finále na 400 metrů polohový závod. Jen malý kousek dělil od finále Jakuba Štemberka, který doplaval na 400 metrů kraul na devátém místě. Další plavci, přestože ve většině případů podávali kvalitní výkony a vylepšovali si osobní rekordy, na úplnou špičku nestačili a umisťovali se ve druhé až čtvrté desítce výsledkové listiny.

Vratislav Dvořák