Ztráty, ztráty, ztráty. To bylo prokletí, které chomutovským basketbalistům nedovolilo v prvním poločase jít do většího trháku. Ústí se moc netrefovalo a Chomutov měl i spoustu možností na brejky, jenže míč se z rukou Levhartů vždycky zakutálel někam do autu. "My jsme mohli poločas vyhrát o dvacet, pětadvacet bodů, ale byla to možná sobeckost, možná jsme chtěli dát ještě jednu finální nahrávku a byla z toho jen ztráta a koš soupeře," kritizoval po zápase trenér Tomáš Eisner.

Z desetibodového náskoku soupeři ve druhém poločase pomalu ukusovali, až se minut a půl před koncem zápasu dostali do vedení. Koncovka pak byla hodně dramatická, Ústí vedlo a mělo míč, ale po ztrátě nechalo vyrovnat Allena na 93:93. Jenže poslední čtyři sekundy Levharti v obraně nezvládli a nechalo McFaddena pohodlně skórovat za tři body. "Hráčům se nechtělo moc plnit obranné pokyny, což dokázala i ta poslední akce. Máte všechno přebrat a pak jsou tam ne jeden, ale snad tři volní hráči," kroutil hlavou kouč. 

V paměti fanoušků tak zřejmě zůstane z tohoto zápasu jediná světlá chvíle. A to dalekonosná střela Zdeňka Hanzlíka ze závěru prvního poločasu, když trefil koš zpoza půlící čáry a mohl si vychutnat výbuch radosti na chomutovské lavičce i ovace ve stoje od fanoušků.

Chomutov - Ústí nad Labem 93:96 (17:14, 43:33, 69:68)
Nejvíce bodů: Pecka 27, Fields 16, Glover a Allen po 12, Staněk a Bosák po 10 - McFadden 35, Reese 20, Krakovič 15. Rozhodčí: Lukeš, Galajda, Kec. Trestné hody: 27/18 - 14/10. Fauly: 15:22. Trojky: 5:10.