Již v kvalifikačních jízdách se blýskl 6. místem v konkurenci sedmdesáti jezdců. Jediná škoda, že v samotném závodě se Jakubovi opět příliš nevyvedly starty. Obzvlášť ve druhé rundě „se zahrabal na žebříku" a celý peloton naháněl z posledního místa. Famózní stíhací jízdou dojel do cíle na krásném 8. místě, což mu v součtu bodů dalo celkově vynikající 7. příčku.

Další český jezdec Petr Polák, který jede seriál za fabrický team KTM Giga, se dostal na náročné, 1660 metrů dlouhé dráze s tvrdým povrchem do závodu až z „last chance" a ve dvou závodních jízdách dojel po několika pádech na 18. a 33. místě.

Už v sobotu se jede v Krásné Lípě

V sobotu 21. května se v Krásné Lípě uskuteční další závod seriálu Motul Cup a Mezinárodní mistrovství ČR čtyřkolek. Závodit se bude ve třídách 65/85 ccm, HOBBY MX1, VETERÁN A HOBBY MX2. Dopoledne od 8 hodin se pojedou tréninky, závody jsou na pořadu od 12.30 hodin. Za Motosportklub Málkov budou v Motul Cupu startovat Jakub Terešák v třídě MX 2 a ve třídě 85 ccm Radim Kraus a po zranění by se měl objevit na trati i Dan Stehlík.