„Věřili jsme si na ně. Bohužel Hroši ukázali, že jsou o něco lepší a my jsme do zápasu pravděpodobně nenaskočili ve stoprocentním nasazení," řekl po finálovém souboji kouč juniorů Jan Řápek.

„Myslím si, že to nebyl jednoznačný zápas. Chomutovští kluci pálili dobře, ale naštěstí naše obrana fungovala," řekl k utkání nadhazovač Hrochů Michal Holobrádek, který dominoval v utkání a dvanácti strike auty výrazně přispěl k závěrečné výhře Havlíčkova Brodu.

Pálkaři Hrochů nadělili Chomutovu nakonec sedm bodů. Od páté směny kontrolovali průběh zápasu a zvítězili 7:1. Stali se mistry republiky, ale Bobři si oproti loňskému ročníku o příčku polepšili a zaslouženě skončili druzí za vítězi finálového turnaje i základní části Hrochy z Havlíčkova Brodu.

Chomutovští mladí softbalisté tak v letošním ročníku nejvyšší juniorské softbalové soutěže získali stříbrné medaile. Do příští sezony vyhlásili ale cíle nejvyšší!

„Druhé místo je celkově jistě úspěch, přesto nemůžeme mít pro příští rok už jiný cíl než jít zase o příčku výš a pokusit se urvat titul," staví před juniory smělé plány jejich trenér Jan Řápek.

Konečné pořadí juniorské extraligy:

1. Hippos Havlíčkův Brod

2. Beavers Chomutov

3. Spectrum Praha