První mistrovství světa pro Kristýnu Tesařovou a hned dvě umístění v první pětce. Závodnice Karate klubu Kadaň a Klášterce nad Ohří se tímto nádherným umístěním prezentovala na MS v karate JKA v irském Limericku.

V pátek 18. srpna začala v disciplíně Kata pro Kristýnu bitva se soupeři z celého světa. V prvním zápase porazila 4:0 na praporky Izraelku Khaldy a ve druhém zápase nastoupila proti soupeřce z Nizozemí Wewengkang. Opět vyhrála, Holanďanku porazila 3:1 a postoupila do osmičlenného finále. Svou finálovou Kata Empi zacvičila Kristýna excelentně, ale na medaili jí to nakonec nestačilo. Ta jí utekla o 0,4 desetiny bodu. Čtvrté místo je i tak obrovský úspěch nejen pro Kristýnku, ale i pro celý Karate klub Kadaň a Klášterec.

Droužkovičtí motorkáři pořádají vyjížďku a benefiční akci ve prospěch nemocných dětí
Drsní motorkáři rozpřáhnou náruč, aby pomohli třem nemocným dětem

Poté následoval odpočinek a soutěž v Kumite.

V předkole závodnice Karate klubu vyřadila o dvě hlavy vyšší Američanku Weng před časovým limitem na dva půlbody. V druhém zápase nastoupila proti Kanaďance Hughes a opět o hlavu vyšší soupeřku porazila před časovým limitem. Ke třetímu zápasu se chystala proti Švýcarce Bagderelli. Zápas už byl daleko těžší a bylo vidět, že obě závodnice se chtějí dostat mezi osmičku nejlepších. Po velmi precizním taktickém výkonu se Kristýně podařil bravurní kousek a opět tuto závodnici porazila před časovým limitem.

V posledním svém zápase o postup mezi čtyři nejlepší na Kristýnu čekala Japonka Hirano. Zápas byl oběma závodnicemi veden takticky a byl velmi vyrovnaný. Kadaňská závodnice si vedla velmi dobře a mohla několikrát zabodovat, ale bohužel tomu vždy něco chybělo. Pár centimetrů, silnější úder nebo lepší přesnost. A tak sedm sekund před koncem zápasu přišel „tres“ a Japonka dosáhla jeden půlbod, který rozhodl o jejím vítězství.

Ilustrační foto
Podkrušnohorská magistrála zrychlí až na 160 kilometrů v hodině

Smutek se tak u Kristýny Tesařové mísil z radostí, protože Hirano Saki se poté stala mistryní světa. Chybělo tak málo! Ale i tak, čtvrté a páté místo z MS je nejlepší výsledek v individuálních disciplínách, kterého kdy Karate klub Kadaň a Klášterec dosáhl. Zásluhou Kristýny Tesařové a trenéra Josefa Patíka!