Na brněnském tatami se v nejlepším světle předvedli chomutovští dorostenci. Zcela ovládli váhu do 50 kg, kdy zlatou medaili vybojoval Daniel Mertl a bronzovou Jan Vopat, který coby starší žák využil možnost startovat ve starší kategorii. Chomutovskou suverenitu potvrdil důležitým sedmým místem Matěj Černý. Matěj Bureš se v Brně s dobrou formou nepotkal a skončil v prvním kole.

Jan Vopat se prosadil i ve své věkové kategorii ve starších žácích, ve které ve váze do 50 kg v konkurenci 35 závodníků vybojoval stříbrnou medaili. Pro Tomáše Zmátla bylo ale maximum první kolo.

V mladších žákyních se nedařilo Tereze Novákové, která nepřešla přes první kolo. Chomutovská závodnice má však dostatečný počet bodů z předešlých turnajů, který může ještě navýšit v posledním turnaji Českého poháru v Teplicích. Bohužel, turnaj nezastihl v dobré kondici mladší žáky. Jan Marek, Jonáš Němec a Jakub Novotný se přes úvodní kola dál neprobili a Teplice tak zůstali pro ně poslední nadějí! Jan Pavel Zoubek si na své konto připsal bod za jedno vyhrané utkání.

I přes nepřesvědčivé výkony hlavně mladších žáků obsadili mladí judisté TJ VTŽ Chomutov v Brně celkově 22. místo, když bylo hodnoceno 113 oddílů z Čech, Moravy, Polska a Slovenska.