I třetí finálový zápas Národní ligy vyhráli florbalisté Sokola Mukařov, tentokrát 6:3. Po dvou výhrách v Chomutově ovládli finálovou sérii skupiny Západ 3:0 na zápasy a slaví postup do 1. ligy.

Chomutov držel s Traverzou krok do konce druhé třetiny, kdy vedl Mukařov pouze o jeden gól. Vše se zlomilo v posledních třech minutách základní hrací doby, v nichž Sokol přidal dvě trefy. Důležité bylo proměněné trestné střílení v 58. minutě, díky kterému se domácí dostali do vedení 5:3. Pak ještě přidali šestý gól a po základní části až osmý tým mohl začít slavit postup do 1. ligy.

Trenér: Je to vydřený zázrak

„Vítězství Traverzy 3:0 na zápasy představuje vydřený zázrak, protože tým Chomutova hrál v celé sérii krásný florbal, na který jsme museli reagovat velkým taktickým svázáním našeho týmu,“ přiznal trenér Marek Chlumský ze Sokola Mukařov.

Chomutovský trenér Martin Bocian byl na svůj tým pyšný: „Myslím, že i když to skončilo 3:0 na zápasy, tak jsme odehráli tři vyrovnaná utkání a troufnu si říct, že se nemáme za co stydět. Soupeř byl v celé sérii o malý krůček před námi a zaslouženě vyhrál. Z porážky se musíme oklepat a připravit se na baráž o 1. ligu.“

Chomutov má ještě šanci

Mukařov jako vítěz Národní ligy, skupiny Západ postoupil přímo do 1. ligy. Chomutov jako poražený finalista má ještě další šanci. V baráži se střetně o postup se Spartakem Pelhřimov, po základní části 11. týmem 1. ligy. Tu hraje 14 týmů, v play down 1. ligy prohrál Pelhřimov 2:4 na zápasy s Bivojem Litvínov.

Baráž se hraje na tři vítězná utkání, první zápas je naplánován na neděli 23. dubna do Pelhřimova. Pak se odehrají dva duely v Chomutově, v sobotu 29. dubna a neděli 30. dubna. Případná další utkání by se hrála na Vysočině, v Pelhřimově.

TJ Sokol Mukařov – Florbal Chomutov 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Svatoš (Kášek), 12. Noha (Otto), 14. Sláma (Svatoš), 28. Svatoš (Vaculík), 58. Vaculík (TS), 59. Svatoš – 11. Fokt (Pačmag), 32. Jäschke (Štěrba), 37. Štěrba (Bejček)
Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 173. Střely na branku: 24:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 6:3.

Florbal Chomutov: Vlček – Klíma, Fokt, Bejček, Jäschke, Štěrba, T. Fiala, Pačmag, L. Fiala, Kopp, Pastor, Andrle, Turek, Šnábl, Šarša, Chocholoušek a Šulc.