Poprvé od roku 1995, kdy měla domácí pohárová soutěž svou premiéru, se v poháru utkají čtyři nejlepší mužstva v závěrečných bojích na jednom místě. A tímto místem byla komisí FAČR vybraná právě Kadaň.

Mezi nejlepší čtyři týmy se probojovaly FK ERA-PACK Chrudim, FC Benago Praha, Nejzbach Vysoké Mýto a Slavia Praha. Los, který proběhl v kadaňské sportovní hale v pondělí 2. prosince, rozdělil čtyři účastníky do dvou semifinálových dvojic. Dvojice semifinále zajímali fanoušky zejména proto, že byl každý zvědav, kdo nastoupí proti Chrudimi. Nakonec „černý Petr" padl na Nejzbach Vysoké Mýto, který ve východočeském derby nastoupí proti favoritovi celé soutěže. Trenér Vysokého Mýta ještě před losem prohlásil: „Jsem zvědav, koho dostaneme do semifinále. Buď budeme hrát jeden nebo dva zápasy. Neumím si představit, že by někdo překvapil a porazil ERA-PACK," zhodnotil šance Martin Brychta. Východočeský semifinálý zápas má výkop v 15:30 hodin.

Předtím je na programu ještě jedno derby, tentokrát pražské. Druhou semifinálovou dvojici totiž tvoří Benago a Slavia Praha. V tomto utkání jde o vyrovnanou dvojici. V sezoně 2013/2014 odehrály zmíněné celky jeden vzájemný zápas, který skončil vítězstvím Slavie 5 : 4. Beni Simitči týmu ale před semifinále věří: „Na začátku letošního roku jsme se s kluky domluvili, že chceme hrát finále poháru a uděláme pro to maximum. Přes Slavii chceme jednoznačně postoupit," burcuje trenér pražského Benaga.

Vstupné na Final Four bylo stanoveno na každý den 40,- Kč pro muže a 20,-Kč pro ženy a mládež. Děti do 100 cm mají vstup zdarma. Vstupenky jsou již v prodeji na recepci sportovní haly v Kadani.

Semifinále 7. prosince:

13:00  Benago Praha - Slavie Praha

15:30 Nejzbach Vysoké Mýto - ERA-PACK Chrudim

Finále je na programu v neděli 8. prosince od 14:30 hodin a přímým přenosem ho vysílá Česká televize.