Ledový vítr a třístupňový mráz doprovázely celý trénink chomutovských fotbalistů. Kdo si myslel, že poprvé to bude jenom lehké rozcvičení, protažení a vyklusání, hluboce se mýlil. Trenér Pavel Chaloupka a asistent Pavel Vrátil naordinovali týmu rozcvičení, přípravná cvičení a pak zápas na 2x25 minut. Ze hřiště odcházeli Chomutovští daleko po 18 hodině, zpocení a současně promrzlí. V dalších dnech je taky nečekají „tropy", mrazy budou sílit.

Do zápasu se zapojili i trenéři, u Pavla Chaloupku bylo vidět, že technika jako bývalému reprezentantovi mu nechybí. Zapsal se i mezi střelce a ukázal „mladým", že gól jde vstřelil i hlavou pokrytou kšiltovkou. Rovnou z práce přišel na trénink Josef Čížkovský, který by se po roce měl vrátit do nejlepšího fotbalového oddílu v Chomutově. Záležet pak bude na domluvě mezi Sokolem Údlice a FC Chomutov.

„V Chomutově se mi hrálo v předloňské sezoně dobře, byl jsem spokojený. Bylo s kým hrát. Teď nastupuji do zimní přípravy a podle toho, jak se mi bude dařit, se rozhodne. Co se mě týče, chtěl bych tady hrát," vyjádřil se ke svému působení jeden z klíčových hráčů FC Chomutov ze sezony 2014/15.

Soupiska pro zimní přípravu

Brankáři:

Michal Hůla, Pavel Schwamberger (ročník 1995, odchovanec Žatce, chytal dorosteneckou ligu za Teplice, na tréninku chyběl)

Obránci:

Vojtěch Kubík, Denis Tokar, Tomáš Kunart, Milan Grubiša, David Zahradník, Dimitar Cavkaroski (rodák z Bosny, pravý obránce, fyzicky dobře připravený, v klubu je na dvoutýdenních testech), Marek Chaloupka

Záložníci:

Dominik Rohla, Patrik Gedeon, Tomáš Janošík, Patrik Janošík, Michal Klimeš, Josef Čížkovský (šlo by o návrat po sezoně 2014/15), Serhij Hreczko (na podzim odehrál jedno utkání za FC Chomutov, ve kterém se zranil), Martin Šujan (z dorostu FC Chomutov, talentovaný fotbalista s dobrým přístupem k fotbalu), Pavel Dokoupil (z dorostu FC Chomutov, talentovaný fotbalista s dobrým přístupem k fotbalu)

Útočníci:

Martin Boček, Jan Polcar, Rostislav Šebek

Nejsou na soupisce:

Jan Hyneš - po operaci křížových vazů, Marek Vait - trénuje s divizním MFK Most, Vadym Levchenko - klub s ním ukončil spolupráci už během podzimu.