Úvod rozhodujícího zápasu se nesl v opatrném duchu, první body přinesla až třetí směna. K pálce se postavil hrdina zápasu Mikulec a po jeho parádním odpalu doběhl domů Nezbeda. Hned poté dobře odpálil Svoboda a pro druhý bod doběhl Mikulec.


Další ze série skvělých odpalu si nechal Mikulec na čtvrtou směnu, kdy stáhl Součka – 3:0.


Hosté se nevzdávali, ale proti tradičně skvěle nadhazujícímu Vrbenskému neměli příliš mnoho šancí. Definitivně je zlomila šestá směna, při níž domácí Beavers udělali tři body – po odpalech Nezbedy, Mikulce a Svobody si pro body doběhli Vlček s Nezbedou a Mikulcem.


Za stavu 6:0 byli domácí jediný bod od vítězství tzv. rozdílem (za stavu 7:0 předčasně končí zápas – pozn. autora) a na pálku se postavil chomutovský ranař Přibyl. Ten tentokrát neuspěl a hosté tak zkoušeli vykřesat jiskřičku naděje v sedmé, poslední směně.


Na pálce se dlouhou pokoušeli dostat se na mety, ale dostali se maximálně na první. A když se jim povedl odpal, bylo již pozdě – sice dosáhli alespoň čestného bodu, ale na druhé metě domácí vyautovali pražského běžce a mohli se tak radovat z devátého mistrovského titulu!