CHOMUTOV – Plavecký oddíl TJ Slavie Chomutov uspořádal v chomutovských lázních první ročník plaveckých závodů Speedo cup.
Tyto závody byly vrcholem plavecké sezony v pětadvacetimetrovém bazéně pro sezonu 2006 – 2007. Zúčastnilo se jich sedmnáct oddílů z celé České republiky, v celkovém počtu 195 plavců.
Závodili zde reprezentanti ČR dospělí i junioři a žáci. Padl zde jeden český juniorský rekord, který vytvořil Martin Baďura z Ostravy, padesátimetrový závod znak uplaval za 26.15 vteřiny.
I ostatní výsledky nejlepších plavců byly velmi kvalitní a dle konstatování všech zúčastněných by tyto závody měly mít místo v termínové listině i do budoucna. To je pro Chomutov a jeho plavecký oddíl dostatečná výzva.
Ani na této akci se chomutovští plavci neztratili a obsadili stupně vítězů. V největším počtu se o to postarala v současné době nejlepší závodnice Simona Baumrtová, která vyhrála kategorie 50, 100 a 200 metrů znak, 100 a 200 metrů polohový závod a 100 metrů volný způsob.
Druhou nejúspěšnější plavkyní byla do bazénu se navrátivší Lucie Hahnová, která vyhrála 50m volný způsob, na 100m byla druhá a třetí místo obsadila na 50m motýlek. Stříbrnou příčku přidala ještě na 100m polohový závod.
Další na „bedně“ byla Michaela Gärtnerová na 400m polohový závod, ve kterém obsadila třetí místo.
V tomto ohledu chomutovská děvčata hodně zastínila chlapce, kteří se sice na stupně vítězů nedostali, ale i přesto dosáhli velice dobrých výsledků, včetně osobních rekordů.
Ve štafetách, které se plavaly zcela neoriginálně smíšeně společně žena – muž, štafeta Slavia vyhrála kategorii 8x50m volný způsob, na 8x50m polohový závod obsadila místo druhé.
Tyto štafety mely velký ohlas a zvedaly ostatní k mohutnému fandění.
Štafeta Slavie plavala ve složení Baumrtová, Hahnová, Gärtnerová, Lencová, Jezbera, Hennlich, Neumann a Lajtner.
Vedení Slavie děkuje řadě sponzorů, bez jejichž pomoci by nebylo možné tyto závody uskutečnit.